Nove tehnike i alati za dizajn i prototajping mobilnih aplikacija sa Nikolom Živanovićem

Videćemo kako koristimo nešto kao što su Sketch, Invision, Principle i Zeplin i kako nam pomažu da popravimo flow i optimizujemo proces rada.

Aleksandra Savić - 3. Jun, 2016.

U sredu 8. juna u Startit  centru organizujemo još jedno dizajn okupljanje na kome nas čeka mini vodič kroz proces dizajniranja mobilne aplikacije. Predavač je Nikola Živanović koji će nam predstaviti najbolje prakse i alate, upoznati nas sa platformskim standardima iOS i Android sistema, kao i praktičnim cakama i trikovima koji štede vreme i poboljšavaju kvalitet dizajna. Osvrnućemo se na tehnike analognog skiciranja, Sketch, Invision, Principle i Zeplin.

Nikola danas radi kao Lead Product Designer u Endavi a svoje dizajnersko iskustvo je između ostalog stekao i u firmama kao što su  12Rockets, Drey Corporation, Kreativa New Formula, Ultima Communications i drugim. Kada ne piše o sebi u trećem licu, dizajnira aplikacije i pravi (ponekad) dobro pivo.

Potreba za optimizacijom procesa i postizanjem određene efikasnosti u radu nas navodi da stalno preispitujemo postojeće prakse tako da se ovog puta malo osvrćemo na digitalne trendove.

U sredu ćemo na primeru proći kroz alate i teme od dizajn procesa, preko skiciranja, wireframinga, LO-FI prototypinga, UI dizajna, HI-FI prototyping i za kraj neke savete.

Nadamo se da nučimo nešto novo i ovaj put  tako da se prijavite i vidimo se u sredu od 18č u Startit centru.

 

 

?>