Nordeus se proširuje i otvara razvojni centar u Makedoniji

Uglješa Erić - 27. Maj, 2013.

Beogradska kompanija Nordeus odlučila je da proširi poslovanje i to otvaranjem novog razvojnog centra u Skoplju.

Nordeus je u neprestanom rastu od lansiranja glavnog proizvoda, igrice Top Eleven Manager. Pored fudbalskog menadžera, kompanija je odlučila da se strateški proširi i na razvijanje drugih proizvoda na polju gejminga.

Kao logičan sled događaja  dodatno su se proširili, i to u vidu razvojnog centra u kome će za početak da radi 20 ljudi.

Branko Milutinović, CEO kompanije odgovara kako su se odlučili na potez da dodatne ljude zaposle baš u Makedoniji:

Otvaranje kancelarije u Skoplju je strateška odluka Nordeusa. Makedonija poseduje veliki broj talentovanih ljudi koji će nam pomoći da osiguramo kretivnost i inovativnost naših proizvoda. Radujemo se proširenju naše kancelarije kroz zapošljavanje lokalnih inženjera.

Kompanija je već počela sa regrutacijom u Makedoniji. Zanimljiv potez su napravili i sa postavljanjem bilborda koji je razmumljiv samo programerima.

Na čelu razvojnog centra će da bude Marjan Petkovski koji je do sada radio u Microsoftovom razvojnom centru u Kopenhagenu. O potezu da napusti Microsoft, vrati se u Skoplje i radi za Nordeus, Marjan je za startit.rs izjavio:

Radeći u Microsoft Razvojnom centru u Kopenhagenu proteklih sedam godina, ali i uz konstantnu komunikaciju sa ljudima iz Makedonije, shvatio sam da naši talentovani stručnjaci ni po čemu ne zaostaju za kolegama iz zapadne Evrope i da su zapravo, po idejama, viziji i želji za uspehom čak i ispred njih.

Glavni problem je taj što je kvalitetnim inženjerima retko ko ponudio mogućnost da se dokažu a nisu ni imali prilike da budu deo velikog uspešnog tima i svetski poznate kompanije koja plasira proizvode na svim kontinentima. Iz tog razloga, ali i lične želje da se vratim u Skoplje i na taj način na sopstvenom primeru pokažem da je moguće i kod nas razvijati kvalitetne projekte, raditi na najnovijim tehnologijama u jednom sjajnom ambijentu i za taj rad biti adekvatno nagrađen, prihvatio sam poziv Nordeusa da budem vođa tima ovog razvojnog centra.

Zaposleni u Nordeusu u Makedoniji mogu očekivati rad na najnovijim tehnologijama dostupnim samo odabranoj grupi najuspešnijih kompanija, konstantno napredovanje i usavršavanje ali i direktnu saradnju sa vodećim činiocima IT industrije – Google, Facebook, Samsung, Apple, između ostalih.

Nestrpljivo očekujemo da saznamo šta se to novo sprema u Nordeusu i kakve će proizvode kompanija da izbaci na tržište potpomognuta novim ljudstvom iz Makedonije.