Nordeus, tvorac najpopularnije mobilne sportske igre Top Eleven, vratio se fubdalu svojom novom igrom Golden Boot koja je od 1. aprila besplatno dostupna na Android i iOS operativnim sistemima.

Igra je nastala kao projekat iz strasti jednog od timova u Nordusu, da bi kasnije bila podržana od strane kompanije i lansirana u novembru 2017. godine za Facebook Instant Messenger. Nakon uspeha i gotovo 65 miliona igrača na Facebooku, tim je odlučio da još više razvije igricu i prilagodi je Andorid i iOS sistemima.

Mladen Dulanović, Game Lead Golden Boota, opisuje novu igru i povratak Nordeusa fubdalu:

Fudbal je jedan od stubova Nordeusa, to je ono što znamo i volimo, isto kao i naši fanovi. Golden boot je proizvod koji do sada nismo imali. Ovo je akciona fudbalska igra koja je odlična za sve fudbalske navijače. Nordeus uvek traži nove i uzbudljive mogućnosti za istraživanje u svim žanrovima, uključujući i proširenje našeg fudbalskog univerzuma.

Golden boot omogućava igraču da ovlada veštinom slobodnog udaraca pucajući na gol i preskačući prepreke u vidu zidova, a cilj je da se pogodi gornji ugao ili precizna meta koja vam donosi najviše poena. Ovu igricu je moguće igrati na četiri načina: samostalno gde kao nagradu možete osvojiti dodatne živote i novac, u duelu protiv igrača iz celog sveta u vremenski ograničenim PVP mečevima, protiv svojih prijatelja u realnom vremenu, a možete i da ponovo oživite neke od setova iz najvećih fudbalskih takmičenja.

Pored Golden boota, domaći gaming studio je u januaru objavio još jednu igricu Heroic – Magic Duel koja je dostupna na AppStore i Google Play platformama.