Nordeus donirao 20 miliona dinara za pobedu u “Bici za porodilišta”

Vukašin Stojkov - 27. Mart, 2013.

Nordeus je donirao 20 miliona dinara (oko 180.000€) za opremu neophodnu neonatološkom odeljenju, koje zbrinjava najugroženiju novorođenčad u beogradskom porodilištu GAK Narodni Front.

U ovom porodilištu se rađa više od polovine svih beba u Srbiji, od čega se 10% rodi pre vremena. Upravo njihovoj nezi je namenjena oprema koja će biti nabavljena iz ove donacije.

Na ovaj način se jedna od najmlađih i najuspešnijih domaćih tehnoloških kompanija pridružila projektu “Bitka za porodilišta” Fonda B92, pokazujući tako osećaj za korporativnu odgovornost i ulaganje svog uspeha u uspeh celokupnog društva. Na donaciji su se zahvalili Veran Matić, predsednik Fonda B92 i Dušan Stanojević, direktor Narodnog Fronta.

Za mali broj vas koji ne zna, Nordeus je autor najpopularnije onlajn sportske igre na svetu, Top Eleven (skoro 10 miliona igrača mesečno), čije je zaštitno lice od skoro super-popularni Žoze Murinjo. U pitanju je izuzetno mlada kompanija, osnovana 2010., a prosek godina skoro 100 zaposlenih iznosi 23.