Projekat Bitka za bebe se nastavlja, a Nordeus je ovog puta donirao medicinsku opremu u vrednosti od 88.500€ za još četiri grada u Srbiji — Zrenjanin, Sentu, Kikindu i Sombor.

Ova donacija u potpunosti će izmiriti potrebe za medicinskom opremom koja je neophodna za negu beba i porodilja u ova četiri grada.

Nordeus je do sada donirao preko 655.000€ zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a juče su najavili nove donacije za opremanje još sedam porodilišta.

Menadžerka komunikacija i korporativne odgovornosti u Norderusu, Marija Beslać smatra da je ovo kao i svaka borba, i da je važno istrajati.

Marija BeslaćZbog toga smo već nekoliko godina partneri Fonda B92 u ovom poduhvatu. Teško nam je da iskažemo koliko smo ponosni što ćemo ove godine zajedno proglasiti pobede u ukupno 11 porodilišta širom Srbije.

Oprema u nekim od njih stara je više decenija i možemo da zamislimo kakvu razliku će to doneti svima, bebama, mamama i osoblju koje im pomaže da imaju što bolji i sigurniji početak. Među zaposlenima u Nordeusu je mnogo mladih roditelja a neki od njih su iz gradova u kojima opremamo porodilišta. Verujem da, naročito za njih, ne postoji lepši način da vrate mestu iz koga su potekli.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, koji već duže od pet godina uspešno sprovodi akcije za obnovu srpskih porodilišta, izjavio je:

veranNordeus je pravi primer društveno odgovorne kompanije koja redovno brine o zajednici i istinski pruža podršku u borbi za bolje društvo! Srećni smo i neizmerno smo im zahvalni na višegodišnjoj uspešnoj saradnji i radujemo se novim pobedama.

Bitka za bebe je projekat Fonda B92, o kojem možete saznati više ovde.