Nišlije, prijavite se za pet meseci besplatne obuke za programere početnike

Pošaljite prijave do 10. septembra za besplatan petomesečni kurs na kome ćete steći praktična znanja

Projekat “IT-šansa za sve” organizuje Niški klaster naprednih tehnoliogija (NiCAT) sa ciljem da pruži iskustvo početnicima koji žele da se bave ovom oblašću. Projekat će biti realizovan kao petomesečna obuka, tokom koje će početnici imati priliku da nadograde teoretsko i praktično znanje.

Polaznike će obučavati ljudi sa višegodišnjim, praktičnim, iskustvom, kao i profesori sa niškog Univerziteta, dok će se 3 meseca prakse odvijati u privatnom sektoru.

Goran Mladenović, menadžer NiCAT klastera, navodi razloge zbog kojih se sprovodi ovaj projekat:

Cilj je da dokvalifikuju i zaposle ljudi, da kompanije radeći zajedno osnaže odnose i pojačaju poverenje, a pre svega da promovišemo dobru praksu u IT-ju i pomognemo mladima.

Obuka je besplatna, a uslovi za prijavu su da je kandidat nezaposlen, ima predznanja o tehnologijama i da poseduje PC. Polaznici potpisuju ugovor, kojim garantuju da će pohađati kurs i da će platiti penale u slučaju da ne budu redovni.

Kroz proces selekcije biće odabrano 20 kandidata. Oni će moći da dodatno uče o front-endu i back-endu. U zavisnosti od izabranog pravca učiće se o metodama i alatima za razvoj softvera, osnove programiranja, OOP, baze podataka i web programiranje, ili HTML, CSS, JavaScript i Angular.

Prijave su do 10. septembra, a biografiju kao i motivaciono pismo, možete slati na office@ni-cat.org.

Goran dodaje da je 2013. prvi put sproveden ovakav projekat, nakon koga je 18 od 24 osoba dobilo posao u niškim kompanijama.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Niša – Kancelarije za mlade, a finansijski su ga podržale Razvojna agencija Srbije (RAS) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Julija Ćirić

Unesite termine za pretragu