Niški Frame uzeo investiciju od 10 miliona dolara za brzo skaliranje

Srpsko-američka kompanija je uzela do sada najveću (nama poznatu) rundu investicija, i ujedno, nadamo se, ubrizgala novu vitalnost niškoj tech sceni.

Vukašin Stojkov
23/06/2015
Mainframe2 Frame investicija

Srpsko-američka kompanija Frame gradi platformu koja korisnicima omogućava da preko Interneta koriste softver namenjen desktop računarima, poput Photoshopa ili Excela.

Kompanija koja se do skoro zvala Mainframe2, a koju iz San Franciska vodi dr Nikola Božinović, je nedavno uzela investiciju od 2.5 miliona dolara. Kako navodi Nikola a prenosi TC, ova runda sa ukupnim iznosom od 10 miliona dolara, će kompaniji omogućiti brzo skaliranje, a u okviru priprema za javno lansiranje beta verzije platforme.

Frame je doneo novinu rada na računaru “iz oblaka”. Osnovan 2012. godine, Frame transformiše rad na računaru tako da ljudi i timovi svoje aplikacije koriste u browseru i samim tim ih lakše dele. Aplikacije “u oblaku” rade po principu strimovanja frejmova, tj. programi se mogu koristiti i na starim kompjuterima uz dobru konekciju.

sta-je-frame

Iako je proslavljanje uzimanja investicije slično proslavljanju kupovine kondoma, ova runda nije mala stvar. Koliko znamo, ovo je najveći iznos koji je neka (dovoljno) srpska kompanija do sada uzela u jednoj rundi, do sada, i kao takva predstalja značajan miljokaz.

A utoliko pre kada imamo u vidu da se sedište srpskog odeljenja kompanije nalazi u Nišu, gde IT i startap scena ima još dosta prostora i potrebe za razvijanjem.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

utorak, 23. Jun, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Tapetar

petak, 26. Jun, 2015.

Pre svega svaka cast momcima iz Frame-a! Sjajno! Ono sto je zalosna strana price je sto sam ovaj clanak i news coverage video samo ovde umesto da vest puca po naslovnoj strani Blica i ostalih dnevnih novina. Uspes Srpske startup scene treba mnogo vise hvaliti i slaviti jer je to jedini nacin da se preduzetnistvo i probudi iz ovog dugogodisnjeg sna posto (po drugi put) nazalost vecina "entrepreneurs" kod nas se nisu pomerili sa nivoa powerpoint-a i lokalnog Beta testiranja....a krajnje je vreme da godisnje pocnemo da generisemo bar 5 Frame-ova!!

м

sreda, 24. Jun, 2015.

занимљиво.