Pokretanje biznisa i upoznavanje sa tehnologijom virtuelne realnosti sa Nikolom Vučićevićem u Startit Centru Inđija

Predavanje i radionica su zakazani za subotu, 23. februar, sa početkom u 11 časova.

Marija Crnogorac - 13. Februar, 2019.

U februaru nastavljamo sa preduzetničkim pričama i besplatnim treninzima u Startit Centru Inđija. Ovog puta, predavač na događaju biće Nikola Vučićević, osnivač 365ADS.

Predavanje

U prvom delu dana, Nikola će održati predavanje na temu preduzetništva.

Nikola je već duže od 10 godina u preduzetničkim vodama. Tokom dvočasovnog predavanja pričaće nam o svom profesionalnom putu, počev od prvih preduzetničkih koraka u Elektrotehničkoj školi ‚‚Nikola Tesla” pa do osnivanja sadašnje kompanije sa preko 10 stalno zaposlenih.

Pre samog pokretanja kompanije 365ADS, Nikola se pretežno bavio organizacijom venčanja i u tome ostvario značajne rezultate: uspešno je organizovao preko 500 venčanja, a nakon toga i sam razvio startap Brides2bride.

Nakon bavljenja ovim biznisom, Nikola odlučuje da se posveti razvoju kabina za fotografisanje i VR tehnologijama, čime se i danas bavi. Ideju za razvoj ovog proizvoda dobio je tokom samog organizovanja venčanja, a ubrzo nakon testiranja ideje privukao je veliki broj korisnika. To je ujedno bila i odlična podloga za dobijanje dodatnih izvora finansiranja poput 80.000 evra donacije od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Nikola je do sada sarađivao sa više od 500 uspešnih klijenata, poput Telekoma, Telenora, VIP-a, PMI, Heinekena i drugih.

Radionica

Drugi deo dana namenjen je besplatnoj radionici.

Cilj radionice jeste da se polaznici bliže upoznaju sa tehnologijom virtuelne realnosti, snimanjem i obradom 360 fotografija i upotrebom istih u svrhu početnih VR prezentacija. Polaznici će za snimanje 360 fotografija koristiti svoje telefone i besplatne aplikacije. Cilj je da se uđe u svet 360 fotografije i VR aplikacija kroz besplatne i svakome dostupne aplikacije i hardver koji praktično svi poseduju u džepu.

Polaznici će biti podeljeni u nekoliko timova i nakon pravljenja 360 fotografija iste će na zadatu temu ubacivati u besplatne sotftvere za jednostavnu izradu osnovnih VR aplikacija. Uz tekst će naučiti kako da kreiraju tzv. hotspotove i rade prelazak sa jedne na drugu fotografiju, kako da ubace informacije o objektu ili predmetu koji je u vidnom polju i sl.

Na radionici će kao predavač pored Nikole učestvovati i Ozren Čolić, takođe zaposlen u 365ADS startapu.

Predavanje i radionica su deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Prijave

Događaji će se održati u subotu, 23. februara, u Startit Centru Inđija. Prisustvovanje na oba događaja je besplatno.

Predavanje o Nikolinim preduzetničkim lekcijama

Trajanje predavanja je od 11 do 12 i 30, a svoje prisustvo zainteresovani treba da prijave preko sledeće forme.

Radionica o upotrebi VR tehnologije

Broj učesnika je ograničen na 20 polaznika. Trajanje radionice je od 13 do 15 časova. Prisustvo treba prijaviti preko sledeće forme.