„Neželjeni pogled”: Otvaranje izložbe softverskog inženjera i dizajnera Vladimira Mitrovića u KC Grad

Izložba će biti otvorena od 4. do 17. novembra.

U ponedeljak, 4. novembra, u 20 časova otvara se izložba Vladimira Mitrovića pod nazivom „Neželjeni pogled”. Vladimir je softverski inženjer i sistemski dizajner iz Beograda, ali je uvek sebe video kao ljubitelja vizuelnog. On radi na projektima koji delom ostaju u njegovoj struci, a istovremeno su i vizuelna umetnost.

Kroz proces izviđanja mrežnih topologija i analize dostupnih računarskih mreža Amazona, Facebook-a i Google-a, Vladimir Mitrović je analizom podataka vizuelizovao algoritam i stvorio neku vrstu matematičke apstraktne umetnosti koja je kinetička, a zbog činjenice da je uspevao da dopre samo do mrežnih sistema kompanija koje su dostupne javnosti, ove kinetičke virtuelne skulpture iznova se grade i razgrađuju uvek sa izvesnim promenama. To je posledica večito promenljivih algoritamskih sistema.

Umetnik

Vladimir Mitrović je rođen 1983. godine u Pančevu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu (klasa 2002.) na smeru za računarstvo i informatiku. Dizajnom softverskih sistema se profesionalno bavi poslednjih 13 godina, a tokom karijere je radio za mnoge istaknute firme iz zemlje i inostranstva (Nordeus, Google, Apple). Vizuelnom umetnošću kreće ozbiljnije da se bavi 2015. godine, kada osniva svoj studio za generativni dizajn i umetnost – BRUTALISM.

Trudi se da u svom radu bude što transparentniji i da što više svog koda ponudi kao javno dobro, pod otvorenom softverskom licencom. Često govori na konferencijama i okupljanjima, drži radionice, i piše o procesu izrade svojih radova.

Izložba

Postavka slika Vladimira Mitrovića „Neželjeni pogled” će biti izložena od 4. do 17. novembra u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Izložbu je podržala kompanija Comtrade System Integration.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu