Nezavisni kreatori igara – predstavite se besplatno na Casual Connectu

Zoja Kukić - 27. Avgust, 2014.

Beograd je domaćin 9. Casual Connect konferencije sa fokusom na istočnu Evropu na kojoj se očekuje preko 900 međunarodnih developera igara.

Događaj će svakako i ispromovisati domaće game developere – NordeusomEipixom,Mad Head GamesomLevel Bitom i dr., ali dovode i mnoga svetska imena – Facebook,Big FishWinBit8G5 i druge, a sama konferencija se sastoji od različitih predavanja, umrežavanja, korporativnih susreta i prezentacija igara.

Sama konferencija u sebi sadrži i takmičenje za koje su konačno otvorene prijave.

Prvo je namenjeno nezavisnim kreatorima igara, gde će 30 njih biti predstavljeno i takmičiti se za glavnu nagradu, Indie Prize. Osim činjenice da oni koji su odabrani dobijaju prilično jak publicitet (kako na samoj konferenciji, tako i onlajn i kroz CC mrežu), tu je i sto i dve besplatne ulaznice.

Da bi se tim smatrao nezavisnim developerom igara, potrebno je da tim ima 30 ili manje članova, da je bar 75% sabmitovane game IP u vlasništvu tima i da je godišnji profit manji od 500.000$. Svi koji ovo zadovoljavaju mogu se prijaviti putem ovog linka.

S druge strane, ostvareni developeri mogu takođe da dobiju svoje mesto na konferenciji u okviru programa IDEA Showcase, za koji za Beograd treba da izdvoje 750$. Više informacija o tome šta se sve dobija za taj iznos zainteresovani mogu pronaći ovde.