Neuspešni investitor u Uber i WeWork kaže da je i Isus bio neshvaćen

Osnivač SoftBank grupe Masajoši Son posle “Ratova zvezda” objašnjenja za svoje postupke traži i u Bibliji.

SoftBank grupa se suočava gubitkom od 13 milijardi dolara, pošto su startapi u koje je ulagao pretrpeli ozbiljne posledice pandemije. Njegov izvršni direktor Masajoši Son je u privatnom zajedničkom pozivu, na kojem su ga analitičari pitali o očigledno pogrešnim ulaganjima, izjavio kako je sam Isus bio kritikovan i pogrešno shvaćen. 

Tu informaciju prenosi Financial Times, na osnovu tri neimenovana izvora, koja su učestvovala u razgovoru. Kako su dvojica naglasila, on je time želeo da kaže da nije sve gotovo, odnosno da će se o njegovim ugledu suditi kada se te investicije pokažu kao dobre. 

Pročitaj i:

Hiljade otpuštenih, prestanak poslovanja, stopirana testiranja: Kako pandemija utiče na razvoj samovozećih automobila?

Ovo nije prvi put da osnivač ovog japanskog finansijskog giganta izgovore traži van finansijskih okvira. On je govorio i kako Bitlsi nisu bili popularni kada su se pojavili, a citirao je i Jodu iz “Ratova zvezda”, pozivajući investitore da “slušaju silu”.  

Obećava 100 milijardi za rešavanja najvećih svetskih problema

Rekordni gubici nastali su pre svega zbog ulaganja Vision fonda ovog konglomerata u tehnološke startape u oblasti nekretnina, kao što su WeWork, Compass, Opendoor, Katerra. WeWork beleži pad vrednosti od 2,9 milijardi, dok Uber, još jedna neuspešna investicija, ima pad prihoda od 80 odsto i otpustio je trećina zaposlenih. 

Uprkos svemu, Masajoši Son ne odustaje od investitorskih poduhvata i najavljuje novih 100 milijardi koje će uložiti u rešavanje najvećih problema s kojima se svet trenutno suočava. Pitanje je da li će tako jevanđeljsku poslovnu politiku pratiti i njegovi investitori? 

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu