Netcetera i SC Ventures investirali pola miliona dolara u makedonski startap u seed fazi

Makedonski startap Cognism, sa sedištem i u Londonu, dobio seed investiciju u iznosu od 500.000$.

Strahinja Krstić - 10. Januar, 2017.

Švajcarska softverska kompanija Netcetera, zajedno sa fondom South Central Ventures i još nekoliko manjih investitora realizovala je seed investiciju u iznosu od 500.000$ u makedonski startap Cognism, stacioniran u Skoplju i Londonu.

Ovaj startap će novac iskoristiti za dalji razvoj svog proizvoda koji je sveobuhvatno rešenje za organizacije koje se bave prodajom i koji će im, kako kažu, omogućiti efikasniji način za upoznavanje svojih korisnika i kupaca i dalje kompletiranje procesa prodaje. Rundu je predvodila Netcetera, a ova investicija doprineće proširenju Cognism tima i daljem razvoju softvera.

Netcetera je švajcarska softverska firma koja važi za lidera na tržištu finansijskih tehnologija u Švajcarskoj, a prošle godine su najavili i investicije do 200.000€ u srpske startape i startape u regionu.

Učešćem u ovoj investiciji SC Ventures (ENIF) potvrđuje status najaktivnijeg investicionog fonda u regionu. Ovaj fond raspolaže sa 40 miliona evra i najviše pokriva seed investicije do 100 hiljada evra, uz mogućnost praćenja tih rundi i ukupnog investiranja do €3 miliona.