U ovom postu ćemo vam na kraju svake nedelje predstavljati interesantna dešavanja i vesti sa startap scene iz prethodne nedelje. Očekujte seriju ovakvih vesti, a cilj nam je da obuhvatimo sve relevantne razvoje iz minulog ciklusa.

Najveći dogadjaj, očigledno, je pokretanje start·it-a! Ovaj projekat je osmišljen kako bi unapredio kapacitete lokalne IT zajednice da bi pokrenuli inovativne i uspešne preduzetničke poduhvate. Uprava za Digitalnu agendu i SEE ICT su udružili snage, o čemu je u intervjuu za start·it govorila Jasna Matić.

U subotu 7. aprila organizujemo petu po redu Startap radionicu, ovu posvećenu Lean Startup metadologiji, odnosno kreiranju proizvoda i brzih iteracija nad njima u skladu sa reakcijama tržišta, sve do pronalaska optimalnog poslovnog modela. Predavač i mentor je Tomas Šranc iz Beča, ko-osnivač i CEO blossom.io. Već prvog dana je interesovanje bilo izuzetno, praktično je pola mesta popunjeno, što nas raduje budući da je u pitanju značajna tema.

Medju drugim apdejtima:

Od predstojećih događaja obratite pažnju na Balkan Venture Forum 2012 koji se organizuje 18. i 19. aprila u Makedoniji i okuplja preduzetnike iz regiona i omogućava im da svoje projekte predstave međunarodnim investitorima.

Samo dan kasnije, od 20. do 22. aprila se u Beogradu dešava STARTUP LiVE Belgrade u prostorijama Privredne komore Beograda.