Nedeljni osvrt: super-investitor Dejv Meklur želi da investira u region, “Štreberi u avionu” upoznali perspektivne startape

Ivan Vesić - 30. Septembar, 2012.

Izuzetno važna nedelja za regionalni startap ekosistem: Zagreb je posetio briljantni i ludi Dejv Meklur, osnivač biznis inkubatora 500 Startups, sa svojom grupom investitora, Geeks on a Plane, gde su svi zajedno upoznali 20 perspektivnih startapa i na licu mesta odlučili da investiraju u riječki WhoAPI.

Na događaju se predstavilo 18 startapa iz hrvatske i po jedan iz Slovenije (Viidea) i Srbije (VetCloud).

GOAP Zagreb organizovali su Netokracija, Farmeron, Zagrebački inkubator preduzetništva i CRANE, mreža hrvatskih anđela investitora, uz podršku vlade i predsednika ove države.

Kako za odluke o investiranju treba vremena i dodatnih razgovora, koliko je GOAP bio efektivan znaće se tek kasnije, ali je definitivno učinjen značajan korak za regionalni startap ekosistem, samo što je velika šteta što se na događaj nije prijavilo više startapa iz okolnih zemalja.

Detaljnije utiske sa GOAP-a podelićemo sa vama sledeće nedelje, a do tada, ako niste, pogledajte šta je Dejv Meklur imao da kaže našem Vukašinu Stojkovu, na temu mogućnosti da investira u domaće startape i o tome koje su mu se mlade kompanije najviše dopale u Zagrebu.

Prethodne nedelje najavili smo i Tehnomedan, hakaton i konferenciju posvećenu razvoju za mobilne platforme i ovakvim startapima, koja će se održati krajem oktobra, sa idejom da postane redovni godišnji događaj.

Seedcamp je proslavio pet godina postojanja i objavio impresivnu statistiku koja otkriva koliko je program ovog evropskog akceleratora u stvari fantastično uspešan.

Za edukativne sadržaje ove nedelje bio je zadužen Ivan Rašić koji je nastavio sa beleškama sa predavanja Pitera Tila. Obavezno pročitati!

 Poslovi