Nedeljni osvrt 75: naši startapi na Web Summit, nove akceleratorske prilike, ManageFB, Startap Akademija 2

Glasajte za naše startape koji će da nastupe na Web Summit konferenciji, istražite nove startape na sceni, pročitajte na koja vrata možete da zakucate ako vam treba investicija i posjetite novi promo događaj druge po redu Startap Akademije. Kratki prikaz prethodne sedmice: Glasajte za naše startape koji idu na Web Summit – Wannabe, Coprix Media,

Uglješa Erić
07/10/2013

Glasajte za naše startape koji će da nastupe na Web Summit konferenciji, istražite nove startape na sceni, pročitajte na koja vrata možete da zakucate ako vam treba investicija i posjetite novi promo događaj druge po redu Startap Akademije. Kratki prikaz prethodne sedmice:

Glasajte za naše startape koji idu na Web Summit – Wannabe, Coprix Media, CaseTrek

U Dabilinu se održava najveća konferencija u Evropi, posvećena startapima. Na njoj će da učestvuju i tri naša startapa. U okviru same manifestacije biće proglašen i startap koji će da ponese titulu Hardest Working Startup. Da bi ušli u drugu rundu takmičenja od 700 startapa bira se 50, od kojih će jedan da bude izabran kao onaj koji je uložio najviše truda. Vašim glasovima domaći startapi mogu da poboljšaju poziciju i uđu u 50 odabranih.

Eleven i LAUNCHub otvaraju nove prijave za startape, do sada uložili 4.5 miliona evra

Dva akceleratora iz Bugarske imaju otvorene prijave za novu generaciju startapa koji će da se pridruže akceleratorskom programu. Ako imate ideju, tim, početni koncept, prijavite se i pokušajte da uđete u program u kome ćete pored seed investicije da dobijete mentorstvo i kontakte, po cijeni udjela u vašoj kompaniji. Sve detalje pročitajte u tekstu.

ManageFB — na dan lansiranja beta verzije 100 korisnika, ciljaju na 10.000

ManageFB je proizvod koji cilja da bude glavna kontrolna tabla za administriranje Facebook strana. Ovaj alat za  jednostavnije i bolje upravljanje vašim poslovanjem na Facebooku tokom zatvorene bete prikupio je 100 korisnika, od čega već 50 njih plaća korišćenje.

Na ManageFB-u radi tim od 7 ljudi u okviru firme Social Media Hub, a proizvod je namenjen profesionalcima koji upravljaju Facebook stranicama u okviru firme, agencije ili samostalno.

Startit Meetup: Rezultati prve generacije Startap Akademije, šta će se raditi na drugoj i kako se upisati

U utorak, 8. oktobra, u sali Amerikana u Domu omladine planiran je Startit Meetup na kome će biti predstavljeni svi detalji nove Startap Akademije.
Na događaju će se čuti i uspjesi prethodnih polazinika i njihova iskustva kako su, od početne ideje, preko Startap Akademije, posle godinu dana došli do investicija, napustili svoje prethodne poslove, i sada isključivo rade na svom startapu.

 

 

 

Uglješa Erić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 7. Oktobar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije