Nedeljni osvrt 74: Uspjesi timova sa Startap akademije, prijave za novu generaciju, događaji za tehničku zajednicu i dizajnere

Sedmica koju su obilježila dva velika uspjeha startapa sa prošlogodišnje Startap akademije. Naizgled planirano, baš u prošloj sedmici je krenula registracija za novu generaciju polaznika Startap akademije. Pored toga najava za događaj u Novom Sadu, najava za novi format Startit Meetup, savjeti iskusnih preduzetnika i izvještaj sa nedavno održanog Hakatona u Kraljevu. 1. Još jedan

Uglješa Erić
30/09/2013

Sedmica koju su obilježila dva velika uspjeha startapa sa prošlogodišnje Startap akademije. Naizgled planirano, baš u prošloj sedmici je krenula registracija za novu generaciju polaznika Startap akademije. Pored toga najava za događaj u Novom Sadu, najava za novi format Startit Meetup, savjeti iskusnih preduzetnika i izvještaj sa nedavno održanog Hakatona u Kraljevu.

1. Još jedan uspjeh timova sa Startap akademije – PubSonic ide do Silicijumske doline

PubSonic, startap koji ima za cilj da olakša pretraživanje naučnih radova, je primljen na program Connect u akceleratoru Blackbox u Silicijumskoj dolini. Kao predstavnici jedinog startapa iz Srbije koji je primljen na ovaj program, ekipa ide da prikupi nove kontakte i moguće investicije.

TruckTrack pobjedio na Spark.Me — idu u Njujork na TechCrunch Disrupt” href=”http://startit.rs/beogradski-trucktrack-proglasen-za-najbolji-startap-na-spark-me-konferenciji/” target=”_blank”>2. Beogradski TruckTrack pobjedio na Spark.Me — idu u Njujork na TechCrunch Disrupt

TruckTrack još jedan startap koji je nastao u okviru akademije, proglašen je za najbolji na Spark.Me takmičenju. Kao nagradu, momci su dobili plaćeni put i smještaj u Njujork kao i štand u okviru TechCrunch Disrupt konferencije.

3. Otvorene prijave za drugu generaciju Startap akademije

U duhu prethodne dvije vijesti, otvorene su prijave za novu generaciju Startap akademije. Prilika za sve sadašnje i buduće preduzetnike i sve ostale preduzetničkog duha, koji žele da naprave nešto novo i promjene svoj život kao i mnogi sa prethodne akademije.

4. Kako smo validirali i preobličili strategiju proizvoda za nedelju dana uz pomoć Clarity-ja

Direktno iz praktičnog iskustva, gostujući autor, predstavlja servis Clarity.fm, koji je njemu i njegovom timu pomogao da potpuno preobliče strategiju. Kroz razgovore i savjete svjetskih preduzetnika, za nešto više od $600 su saznali šta je potrebno da rade i na šta da se fokusiraju u budućem periodu.

5. Hakaton van Beograda – ASDF Team organizovao događaj u Kraljevu

Prošle sedmice je održan i Hakaton u organizaciji mlade ekipe ASDF Team. Ovaj zanimljivi događaj je održan u Kraljevu, a ekipe su se tačmičile u izradi mobilne aplikacije koja će pomoći u bezbednosti u saobraćaju.

Za kraj dva zanimljiva događaja koja biste trebali da posjetite:

6. Prijava za DaFED #15 događaj 

DaFED je događaj koji se održava jednom mjesečno u Novom Sadu i koji okuplja dizajnere i front-end developere. Ovog puta se održava u srijedu, 2. oktobra u 18h u Kulturnom centru Novi Sad.

7. Prijavite se na prvi Startit Tech Meetup

Startit Tech Meetup predstavlja događaj koji ima za cilj da okupi tehnički orijentisanu zajednicu radi sticanja novih i razmjene postojećih znanja. Prvi skup se održava u petak, 4. oktobra u 18h u galeriji KC Grada. 

Uglješa Erić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 30. Septembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije