Nedeljni osvrt 72: DataMaid dobio investiciju, startovao StartLabs prvi akcelerator u Srbiji

Prošla sedmica je prošla u duhu dva nama veoma draga događaja, a svakako značajna za sve koje zanimaju preduzetnički poduhvati. DataMaid, kao prvi tim sa Startap akademije, je dobio investiciju od bugarskog akceleratora Eleven, a pokrenut je i StartLabs, prvi akcelerator u Srbiji.

1. Prva investicija u jedan tim sa Startap Akademije — DataMaid primljen u Eleven!

Beogradski startap Datamaid, polaznik prve generacije Startap Akademije je primio prvu seed investiciju od sofijskog Elevena. Standardni uslovi ovog akceleratora podrazumevaju 25.000€ za 8% kompanije. DataMaid želi da riješi problem velilkog obima sadržaja sa nekog događaja. Samo najbolje fotografije, video zapise, tekstove i ostali multimedijalni sadržaj možete da “tagujete” i kasnije olakšate sebi pravljenje priče, izvještaja, uspomene.

Velika vijest prošle sedmice je otvaranje domaćeg akceleratora StartLabs. Objavili smo dva teksta, jedan kao vijest, a drugi kao intervju sa informacijama kako da aplicirate.

2. StartLabs, prvi akcelerator u Srbiji, ulaže do 50.000$ u startape iz regiona, vodi najbolje u San Francisko

StartLabs je prvi seed fond i akcelerator osnovan u Srbiji sa ciljem da investira u tehnološke startape iz Srbije i Zapadnog Balkana.

Osnivači fonda su Voja Lalić i Nebojša Lazić koji već duži niz godina osnivaju uspješne tehnološke biznise na relaciji Beograd—San Francisko, neke od kojih su beogradska Pamet, Vision Inc, MotionApps i Vicert.

3. Voja Lalić, StartLabs: Dobar startap zna šta ne zna i šta da pita

Intervju sa jednim od osnivača StartLabsa. Kako i zašto su osnovali akcelerator i koje karakteristike treba vaš startap da ima da bi bio primljen.

Pisali smo i najave za dva zanimljiva događaja:

4. Dvonedeljni besplatni kurs programiranja za studente – Develop IT

Studentska organizacija AIESEC organizuje dvonedeljni besplatni kurs programiranja u okviru konferencije Develop IT. Kurs je namjenjen studentima tehničkih fakulteta koji imaju želju da idu na internacionalnu praksu.

5. Startup Weekend u Novom Sadu

Oprobani mehanizam Statup Weekend događaja dolazi i u Novi Sad. Još jedna prlika da uz sjajne mentore i predavače predstavite svoju ideju i dobijete povratne informacije koje mogu da vam znače u daljem razvoju. Događaj koji mijenja pogled na preduzetništvo.

I na kraju izvještaji sa dva događaja, u Beogradu i Novom Sadu:

6. DaFED Meetup #14: Razvijaj lokalno, distribuiraj globalno, i nauči kako da e-učiš

DaFED (Designers and Front End DevelopersMeetup je događaj koji se dešava na mjesečnom nivou, okuplja ljude iz srodnih sfera. Osmišljen je tako da ima deo sa predavanjima stručnjaka, i kasnije druženje i upoznavanje. U tekstu su snimci, kao i sumiranje utisaka sa događaja.

7. Startit Meetup #12: Belgija, grantom do investicije i Spark.me

Startit Meetup u svom 12 izdanju je donijeo priču iz Belgije, o državnom sistemu koji pomaže preduzetnicima, priču iz Srbije o KISS MENU ekipi, kao i priču iz Crne Gore o Spark.Me konferenciji koja se održava u Budvi.

 

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Uglješa Erić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu