Nedeljni osvrt 71: Događaji koje želite da upišete u kalendar, lansiranje aplikacije Appidemia

Uglješa Erić - 9. Septembar, 2013.

Zanimljiva prošla sedmica koja je prošla u duhu najave raznih zanimljvih događaja. Pročitajte još jednom kakvi će to događaji da se dese u narednom periodu i unestite u kalendar one koje do sada niste.

Na početku dva događaja čiji se deadline bliži:

1. Još 5 dana za prijavu na takmičenje koje može da vas odvede u Njujork – Spark.Me

Rok za prijavu ističe sutra. Potrebno je da imate startap koji je mlađi od 2 godine i nije dobio više od $2,5M investicije. Svi prijavljeni imaju besplatnu kotizaciju za seminar koja uključuje ručak u hotelu Splendid za oba dana. Požurite sa prijavom.

2. Startit Meetup #12: Šta to ima u Belgiji osim dobrog piva?

Startit Meetup se održava danas, u 18h u Biznis Centru Savski Venac. Imaćemo gosta iz Belgije, predstaviće se momci koji su odgovorni za KISS MENU, a čućemo i o konferenciji Spark.Me.

Zanimljii događaj koji smo najavili:

3. Prijavite se na DaFED meetup u Novom Sadu

Na početku sedmice najavili smo 14. po redu DaFED meetup (Designers and FrontEnd Developers) koji se održao u Novom Sadu, 4. septembra. Skup se organizuje svakog mjeseca i okuplja dizajnere i frontend programere na druženju uz predavanja uspješnih ljudi iz struke. Ako niste prisustvovali ovom, pročitajte tekst i informišite se o narednim skupovima.

Za pripadnice ljepšeg i odgovornijeg pola najavili smo dva izuzetno zanimljiva događaja. Ako ste dama koja se zanima za preduzetništvo i IT, ne biste trebali da propustite ova dešavanja:

4. FabLab – Forum za žensko preduzetništvo u biotehnologiji

FabLab – Forum za žensko preduzetništvo u biotehnologiji  održava se 21. septembara 2013. na Univerzitetu Metropolitan. Na događaju će da bude riječi o biotehnologiji i njenoj poziciji u preduzetničkim poduhvatima. Ova zanimljiva nauka budućnosti daje mnogo prostora za preduzetničke akcije. Prisustvovanje je besplatno uz registraciju zbog ograničenih kapaciteta.

5. Women in Tech Serbia – Osnivanje i prvo druženje

WiTS za cilj ima da otkrije i okupi žene iz svih visoko-tehnoloških grana poslovanja u Srbiji i regionu, bilo da su preduzetnice, suvlasnice/zaposlene u tehnološki orijetnisanim preduzećima ili freelanceri, te da im ponudi direktan pristup tržištima SAD i Bliskog istoka, na kojima je potražnja za rešenja i proizvode iz ovih oblasti u velikom porastu. Osnivačko veče se održava u petak 13. septembara u restoranu Caruso u Beogradu. Pored osnivanja i predstavljanja ciljeva, na događaju će da budu i tri predavanja. Sve informacije u tekstu.

Pored najava događaja pisali smo i o tome kako je bilo na prethodnim:

6. Novi Sad ugostio prvi Pioneers Unplugged događaj u Srbiji

U Novom Sadu je održan prvi Pioneers Unplugged događaj u Srbiji. Ova dešavanja su deo velikog Pioneers festivala, i održavaju se u mnogim gradovima u Evropi. Novi Sad je uz pomoć organizacije e-front napravio skup na kome je akcenat bio na umrežavanju domaže zajednice uz predavanja preduzetnika koji sada imaju uspješne kompanije.

Da sedmica ne prođe bez priče o specifičnom startapu, pobrninula se naša koleginica Jovana koja je pisala o domaćem startapu lansiranom u San Francisku:

7. Beogradska Appidemia lansirana u San Francisku, neće investiciju iako im nude

Appidemia je svojevrsna društvena mreža za aplikacije na mobilnim telefonima. Skoro uvijek je preporuka prijatelja najbolja, a da ne biste stalno zapitkivali koju aplikaciju da instalirate, ovaj servis vam nudi mogućnost da “zavirite” u telefon vaših prijatelja. Aplikacija je napravljena u Srbiji i trenutno ne žele investicije iako imaju mnoštvo ponuda.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa