Nedeljni osvrt 70: Supercell i $2,4 miliona dnevno, Train’rs, Prvi Pioneers Unplugged

Uglješa Erić - 2. Septembar, 2013.

Prošle sedmice smo pisali o kompaniji sa vrtoglavim rastom, koja postoji 2 godine, a već ima dnevni prihod od $2,4 miliona. Takođe smo prikazali jedan domaći startap čija je beta verzija urađena za 10 dana, a posle 8 mjeseci je pušten kao gotov proizvod. I na kraju najavili smo zanimljiv događaj, sa koga ćemo uskoro da prenesemo utiske.

Kako Supercell zarađuje $2.4 miliona dolara dnevno!?

Kompanija Supercell, pored toga što postoji samo 2 godine, i ima samo 2 igre, ima dnevni prihod od $2,4 miliona, na dnevnom nivou je igra 8,5 miliona igrača. Pokušali smo da otkrijemo koja je njihova tajna i kako su za tako kratko vrijeme došli na lidersku poziciju u gejmerskoj industriji, gdje je konkurencija nemilosrdna.

Od desetodnevnog projekta do lansiranja startapa – Train’rs

Siniša Komlenić je počeo projekat 10 dana za startap kada su kolege otišle na godišnji odmor. Tokom 10 dana pisao je blog o tome šta radi i koji su mu koraci, da bi stvaranje startapa od početne ideje približio svim preduzetnicima. Nakon 8 mjeseci istraživanja tržišta i razvoja, sada ima gotov proizvod koji će da ponudi na globalnom tržištu.

Sutra prvi Pioneers Unplugged u Novom Sadu

Ovim tekstom najavili smo prvi Pioneers Unplugged događaj u Novom Sadu. U Novom Sadu je bilo sjajno, a mi ćemo uskoro da vam prenesemo utiske iz prve ruke kako se odvijalo ovo druženje domaće startap zajednice.

 

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa