Nedeljni osvrt: Eleven Demo Day, Kako se izgradio srpski startap ekosistem, Fliiby, KISS MENU

Prezentacija, rad, finaliziranje, investicija – željeni sled događaja svakog startapa. Baš tako u po jednoj riječi mogu da se predstave dešavanja od prošle sedmice.

Na početku smo pisali o investicionom događaju, Eleven Demo Day, gdje su prezentovali startapovi koji su već dobili investiciju od Eleven-a, za dodatnu follow-up investiciju. Naš VetCloud je takođe predstavljao šta je uradio i u kojoj je fazi, pa sada očekujemo rezultate.

Nakon pomenutog događaja objavljen je tekst koji se spremao duže vrijeme, a predstavlja osvrt na startap ekosistem u Srbiji. Kako se desilo “nemoguće” i izgradio srpski startap ekosistem predstavlja rekapitulaciju nekoliko minulih dešavanja, i osvrt na to gdje smo sada kao zajednica, a gdje ćemo tek da budemo.

Prethodne sedmice predstavljena su i dva startapa, Fliiby koji je u rastu i finalnim pregovorima za investiciju, kao i KISS MENU koji je dobio investiciju i ušao u Venture Kick program.

Fliiby je startap ekipe iz Zrenjanina koja je 2004. prodala svoj proizvod Kimu Dotkomu, od kojeg je kasnije nastao svima poznati MegaUpload.
Sadašnja ideja ide stepenicu više i pored dijeljenja multimedijalnih fajlova nudi i zaradu svim umjetnicima koji taj materijal dijele.

KISS MENU je projekat startapa Brainstorm, a fokusira se na porudžbine u ugostiteljskim objektima. Iza njega takođe stoji impresivan tim iz Srbije i Belgije. Više o startapu i investiciji u tekstu.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Uglješa Erić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu