„Ne zanima me ni da li ste završili srednju školu”, kaže Ilon Mask inženjerima koje zove da rade na AI sistemima

Ilon Mask, najpoznatiji serijski tehnički preduzetnik ovih dana, je izjavio da za rad u njegovim kompanijama nije potrebno imati ni završenu srednju školu. 

Na svom Twitter nalogu pozvao pratioce da se pridruže AI timu kompanije Tesla, koji sarađuje direktno sa njim. Kada je upitan da li je za ovu poziciju neophodan doktorat, istakao je da to nije neophodno, već da je važnije značajno razumevanje veštačke inteligencije i korisnog načina implementacije neuralnih mreža, kao i da ga ne zanima da li neko poseduje srednjoškolsku diplomu. 

Ovu priliku je iskoristio da pozove i dizajnere čipova da se pridruže njegovoj kompaniji, a govoreći o kriterijumima rekao je da je nevažan obrazovni profil kandidata, ali da će svi proći  ozbiljno testiranje tehničkih sposobnosti.

Sam Mask je samo dva dana proveo na doktorskim studijama na Stanford univerzitetu, nije studirao računarske nauke ili programiranje, već je završio fiziku i ekonomiju. Programiranje je učio samostalno, pa je i to verovatan faktor zbog čega mu klasično obrazovanje nije primaran kriterijum u procesu angažovanja saradnika u svojim brojnim kompanijama. 

Ono što je izvesno faktor je i to da je Mask i ekscentričan i lukav preduzetnik, koji zbog svojih suludih tvitova imao ozbiljne zakonske probleme i platio velike kazne, a izvesno je svestan i da kontroverznim izjavama poput ove generiše PR, čak i na ovako skromnim medijima. 

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Tanja Marin

Unesite termine za pretragu