Nauči kako se pokreće biznis na besplatnom treningu sa Milošem Milićem — 27. januar Inđija

Trening je zakazan za 27. januar

Danica Kovač - 18. Januar, 2019.

U nedelju 27. januara u Startit Centru Inđija biće organizovan besplatan trening o pokretanju biznisa i predavanje o poslovnim iskustvima Miloša Milića, suosnivača prve online platforme za prodaju stoke u Srbiji.

Miloš Milić je osnovao firmu Farmia pre 6 godina, i do sada je dostigao impresivne rezultate — platformu koristi preko 80.000 ljudi svakog meseca, ima više 13.500 transakcija, a kao obećavajuć projekat je svojevremeno prikupila preko 200.000€ od investitora iz inostranstva.

U jutarnjem delu dana Miloš će na jednočasovnom predavanju, u periodu od 11 do 13h, pričati o svom preduzetničkom putu: kako je od života na selu, preko samostalnog učenja programiranja, rada u stranim kompanijama i učešća na Startap Akademiji došao do preduzetničke ideje i osnivanja Farmije, prvog startapa koji se bavi online trgovinom stoke u Srbiji.

Farmia omogućava da se celokupan proces kupoprodaje, organizacije transporta kao i provera stanja i porekla životinja uradi onlajn. Putem oglasa i aukcija farmeri mogu da na jednostavan način prodaju stoku i postignu najbolje cene za svoje životinje, dok sa druge strane, klanicama, mesarama i drugim kupcima kojima je stoka neophodna, Farmia omogućava da lakše vrše detaljniju pretragu životinja, koristeći napredne filtere.

Miloš se upustio u digitalizaciju prilično tradicionalne i zatvorene industrijske grane kod nas, te će tokom ovog događaja podeliti koliko je bilo izazovno uspeti na ovom putu, kako je pridobio poverenje vrlo skeptičnih srpskih stočara, došao do prvih klijenata, ali i privukao više svetskih investitora da ulože novac u baš ovu ideju. Vođen svojim iskustvom, govoriće o tome zbog čega je bitno da težimo digitalizaiji biznisa bez obzira na oblast industrije kojom se bavimo.

Popodnevni deo dana rezervisan je za sve one koji žele da prikupe prakitčno znanje iz preduzetništva ali i da nauče više o ključnim koracima u pokretanju svog biznisa. Lean Canvas radionica biće održana u periodu od 13:30h do 15:30h, a svi učesnici imaće priliku da nauče više o Lean Canvas modelu kao i da predstave svoju biznis ideju.

Predavanje i radionica su deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. Godine.

Prijave:

Događaji će se održati u nedelju, 27. januara u Startit Centru Inđija. Prisustvovanje na oba događaja je besplatno.

Predavanje o Miloševim preduzetničkim lekcijama

Trajanje predavanja je od 11 do 12:30h, a svoje prisustvo treba da prijavite preko sledeće forme.

Trening o pokretanju biznisa

Broj učesnika je ograničen — imamo mesta za 20 polaznika. Trajanje je od 13:00 do 15:00h. Svoje prisustvo treba da prijavite preko sledeće forme