Nauči da kreiraš dobar sinemagraf — radionica u Startit Centru Zrenjanin

Radionica će se održati u petak, 16. avgusta u periodu od 17 do 20 časova.

Marijana Milićev - 13. Avgust, 2019.

U petak 16. avgusta, u periodu od 17 do 20 časova, će se u Startit Centru Zrenjanin održati radionica na kojoj će Milan Milićev pričati i pokazati kako se kreira, montira i edituje jedan sinemagraf.

Sinemagraf predstavlja sadržaj koja je nastao kao spoj fotografije i video klipa koji zajedno kreiraju savršen krug između početka i kraja i zbog toga stvaraju iluziju da pokret traje beskonačno. Zbog toga je ovakva vrsta sadržaja postala veoma popularna kao pozadina na veb-sajtovima i društvenim mrežama, a posebno je zanimljiva za Facebook i Instagram oglašavanje jer pruža daleko bolje rezultate od klasične fotografije.

O radionici

Radionica će se sastojati iz tri dela:

  1. studija slučaja kreiranja sinemagrafa za proizvod,
  2. praktična demonstaracija kako se snima i montira jedan sinemagraf, i
  3. editovanje snimljenog sinemagrafa.

Na samoj radionici biće predstavljeno šta čini dobar sinemagraf, koje sve vrste postoje, koje vrste pokretna su najpogodnije i koji tehnički uslovi treba da se ispune da biste kreirali jedan dobar sinemagraf.

**Ukoliko imate svoj prenosivi računar, ponesite ga i na njemu instalirate Davinci Resolve. Ukoliko nemaš, imamo mi nekoliko na raspolaganju.

Radionica je namenjena svima koji žele da steknu nova znanja i na kreativan način poboljšaju svoja poslovanja na društvenim mrežama.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

O predavaču

Milan Milićev — veb-dizajner u agenciji Progressive Media. Više od 10 godina se profesionalno bavi izradom veb-sajtova i internet marketingom i do sada je kreirao više od 200 sajtova. Držao je mnogobrojna predavanja, aktivno prati IT trendove, inovativna rešenja i kako najnovije tehnologije mogu da pomognu razvoju onlajn poslovanja, a takođe je aktivan član WordPress zajednice.

Prijava

Radionica je zakazan za petak, 16. avgust, od 17 do 20 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg Slobode 7, I sprat). Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se zainteresovani prijave putem ove forme.