Naši (ne)bezbedni životi na netu — meetup o bezbednosti dece na internetu u novosadskom Startit Centru

Događaj će se održati u utorak, 20. februara u 18 časova.

Miloš Aleksić - 13. Februar, 2018.

Prvi put u novosadskom Startit Centru biće organizovan događaj posvećen najmlađim korisnicima interneta, a pod internetom uglavnom mislimo na bezbroj društvenih mreža, foruma, chat roomova, itd.

Predavanje je namenjeno kako deci tako i roditeljima, a držaće ga 14-godišnja Ksenija Mudri, asistentkinja predavača u Kompjuterskom kampu za programe Multimedia Fusion, Photoshop i MS Office i predavač na kursu Bezbednost na internetu u istom kampu. Godine 2016. njena prezentacija o etičkim hakerima (White Hat Hackers) je uvrštena u deset najboljih u Republici Srbiji na Dečjem kongresu. Članica je Panela mladih savetnika Zaštitnika građana Republike Srbije.

O uporednim iskustvima zemalja u borbi za bezbednost dece i mladih na internetu govoriće i dr Dragana Ćorić, profesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, osnivačica i predsednica UG Roditelj Novi Sad i Novosadske škole prava i veština. Profesorka je takođe i aktivistkinja i borkinja protiv vršnjačkog nasilja.

Prijava

Događaj će se održati u utorak, 20. februara sa početkom u 18 časova u sali za događaje novosadskog Startit Centra (Miroslava Antića 2). Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna, i vrši se putem ove forme.