Napravite sajt i veb prodavnicu bez kodiranja — WordPress radionica u vršačkom Startit Centru

Dvodnevna besplatna WordPress radionica u organizaciji WPVŠ i Startit Centra Vršac će biti održana 28. i 29. septembra.

Za sve one koji žele da nauče da naprave WordPress sajt, a poseduju samo želju da se otisnu u vode veb-dizajna, u Startit Centru Vršac će 28. i 29. septembra biti organizovana besplatna WordPress radionica. Celokupna radionica koncipirana je kao jedan projekat, nalik onima koje izvršavaju digitalne agencije i velike IT kompanije. Polaznici će savladati čitav niz veština, radeći zadati projekat. Tokom radionice će biti obuhvaćeni principi biznis logike, marketinga, dizajna i developmenta, kao i njihovo inkorporiranje u funkcionalnu celinu.

Prvog dana radioce će svi učesnici napraviti svoj prvi WordPress sajt. Da bi u tome uspeli polaznici će proći sve segmente jednog projekta. Od preliminarnih radnji: kako treba da teče tok komunikacije sa klijentom, šta je sve potrebno od dokumentacije pre nego što se odredi vreme trajanja projekta i cena projekta, kako se određuju dodatni zahtevi ako ih ima, preko forimiranja agende i distribuiranja rada, sakupljanja sadržaja, biranja i kupovine domena, do developerskog dela. U ovom delu učesnici će saznati sve o podešavanju lokalnog okruženja za rad, postavljanju i podešavanju WordPress-a, instalaciji tema i pluginova, instalaciji Elementor i Yellowpencil plugin-ova i njihovom korišćenju, dodavanju sadržaja i adaptacija, testiranju odzivnosti sajta (responsive) na tabletu ili telefonu i ugradnji analitičkih alata.

Drugog dana se proširuje opseg projekta, kada je u planu da polaznici saznaju kako da pretvore sajt u e-shop (onlajn prodavnicu) koristeći WooCommerce plugin. Tada će biti obrađene teme dodavanja proizvoda i kategorizacija, i podešavanja i logike naplate putem interneta. Biće reči o procesorima naplate PayPal i Stripe, kao i domaćim bankama koje nude te usluge i kako ih povezati sa sajtom. Takođe, biće govora i o dodatnim biznis procesima i logistici koje ovo proširenje projekta zahteva.

Radionica ima i dva gostujuća eksperta. Vojislav Mihić provešće polaznike kroz pravno-knjigovodsvene lavirinte i olakšati im dileme vezane za poslovanje u legalnim okvirima. O dodatnim mogućnostima WooCommerce-a i pratećim pluginovima govoriće Milan Milićev. Predavači će na kraju radionice uvesti učesnike u osnove i implementaciju SEO (optimizacija sadržaja za pretraživače), tajne e-mail marketinga i posavetovati ih kako da nađu svog prvog klijenta (Upwork, Fiverr…).

O predavačima

Miroslav Ostojić je vlasnik firme mDeus Solutions, direktor Instituta Informacionih Tehnologija „Veles“ i osnivač MatHackathon-a. U IT svetu je od 2008. godine, a WordPress-om se bavi od verzije 2.9 . Primarno se bavi programiranjem onlajn platformi visokog nivoa i optmizacijom prodaje uz pomoć SEO-a. Aktivan je član WordPress zajednice kao i evangelista čistog koda.

Vojislav Mihić je knjigovođa u knjigovodstvenoj agenciji Ogist. U desetogodišnjem bavljenju knjigovodstvom sa klijentima različitih privrednih delatnosti došao je u dodir sa mnogostrukim oblicima poslovanja i smeštanjem istih u okvire zakonskih odredaba. Takođe, prema zahtevima struke prati sve poreske i knjigovodstvene propise i implementira u rad agencije.

Milan Milićev je veb dizajner u agenciji Progressive Media. Više od 10 godina se profesionalno bavi izradom veb sajtova i internet marketingom, a do sada je kreirao više od 200 sajtova. Držao je mnogobrojna predavanja, aktivno prati IT trendove, inovativna rešenja i kako najnovije tehnologije mogu da pomognu razvoju onlajn poslovanja. Takođe, aktivan je član WordPress zajednice.

Uslovi za prijavljivanje

Nikakvo predznanje programiranja nije potrebno za učešće u radionici. Potrebno je da učesnici ponesu svoj  Windows ili Mac laptop računar, srednji nivo poznavanja engleskog jezika, entuzijazam i ideju šta će njihov prvi sajt da bude.

Broj mesta je ograničen, a ukoliko bude više prijava, predavači će anketirati prijavljene i doneti odluku o polaznicima. Nakon potvrđene prijave uplaćuje se depozit od 2.500 dinara. Depozit se vraća nakon radionice ukoliko su učesnici prisustvovali na oba dana trajanja radionice, u suprotnom se novac u ime polaznika donira u dobrotvorne svrhe.

Depoziti su deo standardne prakse kojom se osigurava da će mesta biti rezervisana za učesnike koji će ih i iskoristiti. Njihov povraćaj osiguran je ugovorom.

Prijava

Radionica u organizaciji WPVŠ (vršačke WordPress zajednice) i Startit Centra Vršac će biti održana 28. i 29. septembra od 10 do 18 časova u Startit Centru Vršac (Omladinski trg 17, SC Milenijum). Prijave traju do četvrtka, 26. septembra, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

David Srbu

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu