Nakon BG, NI, NS i ČA, Startit Karavan se nastavlja sledećeg proleća

Posetom pet fakulteta u četiri grada prvi deo najnovijeg projekta SEE ICT ekipe, Startit karavan, zvanično je  završen za ovu godinu.

Turneja Starti karavana trajala je od 22. novembra do 12. decembra, a cilj ovog puta bio je da se studentima tehničkih fakulteta direktno približimo ideju tehnološkog preduzetništva.

Naročito zadovoljstvo predstavlja činjenica da su i studenti u gradovima gde ima manje aktivnosti ovog tipa, u Novom Sadu, Nišu i Čačku, imali priliku da čuju više o ovoj temi.

WP_20131203_002

Studenti su imali priliku da iz prve ruke saznaju osnovne podatke o startap zajednici u Srbiji, kako bi stekli svest da postoji već određena scena i da ljudi već rade dobre i inovativne stvari, da nisu ludi ako i sami pomišljaju da probaju nešto.

Pričali smo im i o programima koje organizujemo za obrazovanje o tehnološkom preduzetništvu, pre svega Startap Akademiji, a doveli smo im i goste koji su već ostvareni u svojim preduzetničkim karijerama, koji su preneli svoja iskustva i pouke — Vuka i Vukašina iz TruckTrack-a, Iliju Studena iz A51, Nebojšu Matića iz Mikroelektornike.

Najveće iznenađenje smo doživeli u Čačku gde nas je u punoj sali dočekalo preko 50 studenata FTN-a ali i predsednik opštine i mnogi profesori ovog fakulteta. Trenutno ne znamo ni za jedan startap iz ovog grada, ali ćemo rado nastaviti da pomažemo ovoj sceni u nastajanju i u budućnosti.

Startit Karavan se realizuje uz podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju i namera nam je da krajem februara obiđemo još pet fakulteta i tehničkih škola u Srbiji — ukoliko želite da dođemo na vaš fakultet i u vaš grad, javite nam se.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Ivan Kovačević

Unesite termine za pretragu