Najveći broj developera samouk, Javascript najpopularniji a Swift najvoljeniji

Koji programski jezik je najomraženiji među developerima širom sveta? Koji je najvoljeniji a koji najpopularniji? Saznaj odgovore na ta i druga u istraživanju Stack Overflowa.

Stack Overflow je sproveo detaljno ispitavanje među 25.000+ svojih korisnika objavio rezultate. Rezultati se trebaju uzeti sa odgovarajućom dozom rezerve budući da su ispitanici bili oni koji koriste SO i izabrali su da popune anketu, i još toga što je čini nesavršenom, pa se autori oprezno ograđuju nazivajući je “najsveobuhvatnijih ispitivanjem developera ikada sprovedenim”.

Nazad na brojke, ispitano je 26.086 ljudi iz 157 zemalja koji su odgovorili na 45 pitanja, pri čemu se 6800 izjasnilo kao full-stack developeri, 1900 kao devovi za mobilne uređaje, 1200 frontenderima, a verovatno je bio i pokoji džedaj.

U svakom slučaju, kroz ovo istraživanje su u Stack Overflowu sakupili odgovore na pitanja poput toga koje tehnologije su najpopularnije, najvoljenije, najomraženije, da li korisnici preferiraju razmake ili tabove, koje editore koriste za kodiranje, itd itd.

statistike

Pogledajte celo istraživanje na izvoru →

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Vukašin Stojkov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu