Na #9 MoMo najnovije vesti iz SONY mobile i PSTech Hakaton

Deveti po redu Mobile Monday održan je 27. januara u KC Gradu. Centralna tema događaja, čiji generalni pokrovitelj je kompanija PSTech, bila je Android platforma i njen razvoj za japanskog giganta SONY.

Dokaz da Mobile Monday prerasta u događaj koji privlači najveći broj developera svedoči i puna sala u KC Gradu. Da svim posetiocima ovaj deveti po redu Mobile Monday ostane u lepom sećanju pobrnuo se Velimir Karadžić, koji je sa prisutnima podelio najnovije i donekle inside informacije o strategiji SONY Mobile na globalnom nivou i šta to sve možemo da očekujemo od ovog giganta na polju mobilne telefonije. Sony se pobrinuo da i ovaj put iznenadi sve prisutne sa lepim poklonima a najsrećniji su nagrađeni pravim geeky nagradama.

8Z1A9492

Da i srpske kompanije mogu da razvijaju ozbiljne stvari za velike igrače, pokazali su nam predstavnici kompanije PSTech, Vladimir Milošević i Aleksandar Ilić. Posetioci su mogli da nauče mnogo toga zanimljivog o KitKat-u (4.4), a kako rezultati njihovog rada izgledaju uživo mogli su svi da se uvere na spravicama izloženim u Sony korneru.

nagrade-570x430

Za kraj, verovatno i najbitnija informacija za sve one koji nisu bili u KC Gradu a znaju da kodiraju, dizajniraju ili  imaju samo ideju jeste i Hakaton koji će se održati u prostorijama kompanije PSTech u drugoj polovini marta. Više o ovome uskoro na startitu i na sajtu PSTecha, kada će biti i otvorene prijave za ovaj hakaton.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Ivan Kovačević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu