Najbrži test na korona virus zvanično odobren

Američka Agencija za hranu i lekove izdala je hitno odobrenje za komplet za testiranje na COVID-19, koji pokazuje rezultete za dva minuta.

Pristup testiranju je u Sjedinjenim Američkim Državama poboljšan zahvaljujući privatnim laboratorijama, ali prosečno vreme čekanja na rezultate pacijenta je četiri do pet dana – za neke izveštaje potrebno je više od nedelju dana. Zato je ovaj test kompanije Bodisphere Inc. važan, piše Axios.

Ovi testovi na antitela mogu da pomognu ljudima da znaju svoje stanje, ali i da pomognu istraživačima u praćenju obima i stope smrtnosti od bolesti, što su ključni podaci za kreiranje trenutne i buduće pandemijske politike. Posebno su korisni za određivanje da li zdravstveni radnici mogu da se vrate na posao. 

Međutim, ovi testovi mogu otkriti koronavirus samo kod ljudi koji su imali infekciju nekoliko dana, jer on otkriva antitela, pa je potrebno vreme da ih naš organizam proizvede u dovoljnoj količini da bi bili detektovani. 

Sama Agencija ubrzano radi na dozvolama za ovakve testove. Pre nekoliko dana je odobrila da Abbott Laboratories proizvodi petominutne testove, koji se mogu uraditi na bilo kom mestu. U Srbiji se testovi rade pomoću briseva, a rezultati se dobijaju uglavnom nakon četiri dana, ali ponekad je potrebno i više vremena.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu