Najavljen „Centar za robotiku” u Trsteniku

Prema najavi delegacije Ministarstva prosvete, ovaj grad je posebno pogodan za ovakav centar.

Delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je juče tokom svoje posete Trsteniku najavila otvaranje naučno-istraživačkog centra za robotiku u ovom gradu.

Kako su naveli, s obzirom na to da Trstenik ima dugu tradiciju industrije robotike, fabriku Prva petoletka, i škole kao što su Tehnička škola i Visoka strukovna škola, predstavlja dobru lokaciju za izgradnju ovakvog centra. Pored Beograda i Novog Sada, Trstenik će biti treći grad koji će dobiti svoj centar za robotiku.

Ministarstvo je takođe navelo da se Trstenik nametnuo kao odlična geografska tačka u kojoj će moći da se umrežavaju naučnici sa Univerziteta cele Srbije, te da se ovim otvaranjem očekuje dalje privlačenje investicija i da se doprinese razvoju novih tehnologija.

Ova vest je jedna u nizu najava koje su u skorije vreme došle iz navedenog ministarstva u kontekstu saradnje sa jednom kineskom kompanijom, pa očekujemo da ćemo u skorijoj budućnosti moći da sa čitaocima podelimo više detalja.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Hana Šuica

Unesite termine za pretragu