Najavljen „Centar za robotiku” u Trsteniku

Prema najavi delegacije Ministarstva prosvete, ovaj grad je posebno pogodan za ovakav centar.

Delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je juče tokom svoje posete Trsteniku najavila otvaranje naučno-istraživačkog centra za robotiku u ovom gradu.

Kako su naveli, s obzirom na to da Trstenik ima dugu tradiciju industrije robotike, fabriku Prva petoletka, i škole kao što su Tehnička škola i Visoka strukovna škola, predstavlja dobru lokaciju za izgradnju ovakvog centra. Pored Beograda i Novog Sada, Trstenik će biti treći grad koji će dobiti svoj centar za robotiku.

Ministarstvo je takođe navelo da se Trstenik nametnuo kao odlična geografska tačka u kojoj će moći da se umrežavaju naučnici sa Univerziteta cele Srbije, te da se ovim otvaranjem očekuje dalje privlačenje investicija i da se doprinese razvoju novih tehnologija.

Ova vest je jedna u nizu najava koje su u skorije vreme došle iz navedenog ministarstva u kontekstu saradnje sa jednom kineskom kompanijom, pa očekujemo da ćemo u skorijoj budućnosti moći da sa čitaocima podelimo više detalja.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Hana Šuica

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu