Način na koji se web3 percipira je jedna od najvećih prepreka rastu

Pričali smo sa predstavnicom PR firme specijalizovanom za web3.

Vukašin Stojkov
04/04/2023

Ove ekskluzivne reportaže podržava Tenderly — vodeća platforma za blockchain programere koja omogućava pravljenje inovativnih web3 proizvoda.

Organizacije velikih okupljanja zajednica podrazumevaju i dosta operative raznih kategorija, među njima i marketing i PR. Kompanija Wachsman realizuje takve usluge i razne druge usluge u partnerstvu sa web3 organizacijama, uključujući i ETHDenver. Sa njihovom predstavnicom, Kamilom Stivens, smo pričali o tome kako je operisati u komunikacionoj sferi iz web3 ugla.

Šta je najspecifičnije u komunikacijama za web3?

Komunikacije, bez obzira na industriju, su prilično slične kada se radi o proceni komercijalnih ciljeva, usklađivanju strategije i primeni taktika koje zadovoljavaju ciljeve klijenta.

Razlika u komunikaciji za Web3 je u tipovima ciljnih grupa koje kompanija cilja i vrstama informacija koje se dele.

Konkretno, deljenje Web3 vesti sa kripto medijima zahteva pružanje drugačijeg nivoa tehničkih informacija i objašnjenja kako bi se odgovorilo na novinarska pitanja.

Zašto vas baš interesuju komunikacije baš u ovoj oblasti?

Kao pobornici novih tehnologija i mladih kompanija u Web3, motivisani smo da vidimo rast i evoluciju industrije.

Način na koji se industrija percipira je jedna od najvećih prepreka rastu, a naša uloga kao agencije za strategiju i komunikacije je da objasnimo ogroman potencijal Web3 ljudima koji to ne razumeju ili ne veruju.

Kako vidite svoj rad sa web3 startapima?

Wachsman radi sa osnivačima od 2015. godine i razume izazov sa kojim se suočavaju osnivači i kreatori prilikom pozicioniranja svojih projekata u industriji sa toliko buke.

Takođe je izazovno vagati alokaciju resursa i znati kada je pravo vreme za fokusiranje na proizvod, zapošljavanje i strategiju.

Znanje da možete da verujete savetniku poput Wachsmana koji će podržati vašu viziju, a istovremeno pružiti savet o najboljoj strategiji za komunikaciju, je olakšanje i neprocenjiva prednost u postizanju rasta.

Kada će se završiti ‘bear’ tržište?

Svi se nadamo da će “kripto zima” uskoro završiti, ali — u skladu sa ETHDenver mantrom — volimo da kažemo “kada kripto da zimu, napravite snežne kugle.” Nastavite da gradite, stvarate. Nastavite da usavršavate svoju priču.

Radujemo se tome da gradimo i da uskoro svi zajedno uživamo u suncu.

Ove ekskluzivne reportaže podržava Tenderly — vodeća platforma za blockchain programere koja omogućava pravljenje inovativnih web3 proizvoda.

Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja decentralizovanih proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja. Platforma značajno pojednostavljuje razvoj blockchain proizvoda uz pomoć alata za analizu pametnih ugovora, kreiranje test okruženja, notifikacija u realnom vremenu, monitoring i pokretanje sopstvenih node-ova i time smanjuje barijere za ulazak u web3 industriju.

Posebnu zahvalnost dugujemo Mihailu Bjeliću i Bojani Tomić iz Polygona koji su nam pomogli da budemo medijski predstavnici na ovom događaju.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

utorak, 4. April, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije