Na ovom sajtu možete gledati 8500+ predavanja za programere

Dev.Tube je platforma na kojoj se nalaze svi najbolji YouTube snimci za developere, razvrstani po tagovima, kategorijama i ocenama.

Dvojica letonskih developera su pokrenuli sajt koji može biti koristan svim programerima koji su se susreli sa problemom da među gomilom video snimaka na YouTube-u i drugim platformama nađu baš ono što im treba. Dev.Tube je, kao što i samo ime implicira, neka vrsta YouTube-a za developere, agregat najboljih dev video snimaka sa YouTube-a razvrstanih po tagovima, različitim kategorijama i ocenama.

Kako je sa nama podelio jedan od dvojice osnivača Dev.Tuba, Eduards Sizovs, projekat je pokrenuo pre svega da bi rešio svoj problem, a zatim je shvatio da je takav resurs nešto što bi sigurno bilo korisno i mnogo široj zajednici developera.

Kao organizator DevTernity konferencije, provodio sam duge noći u traženju najrelevantnijih videa i govornika za konferenciju. Koristio sam svoj kriterijum rangiranja, koji uzima u obzir relevantnost videa, broj pregleda, odnos između broja lajkova i dislajkova i mnogo drugih faktora. Onda sam shvatio da bi zajednica od toga takođe mogla da ima korist. Takođe sam hteo da imam bolju pretragu i UX, GitHub doprinose i podršku za RSS. Sve to sada možete naći na Dev.Tube-u (osim RSS-a koji će biti dostupan uskoro).

Sajt je zvanično pokrenut juče, a na HackerNewsu se između ostalog potegla i rasprava oko toga da li Dev.Tube agregiranjem snimaka sa YouTube-a krši njihove Uslove korišćenja.

Konsultovali smo se sa advokatom i nismo pronašli bilo koji uslov koji kršimo. Ali ako YouTube bude imao dobar razlog da nas banuje — neće biti toliko teško da to uradi. Tako da uživajte u projektu dok je dostupan!

Što se tiče daljih planova za razvoj platforme, pored uvođenja podrške za RSS, uskoro će biti dostupni i dev snimci sa Vimea.

Projekat ću dalje razvijati sa svojim saradnikom – @codingandrew u naše slobodno vreme. Naravno ne bez podrške zajednice. Projekat je dostupan na GitHubu i voleli bismo da čujemo ideje šta bi trebalo dodati (ili izbaciti).

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu