Na najvećem evropskom startap samitu i srpski Coprix media

Dablin će poslednja dva oktobarska dana biti epicentar evropske startap scene. Održava se Web Summit, najveći startap događaj u Evropi. Među startapima koji učestvuju  nalazi se i Coprix media.

Ovaj startap izabran je kao jedan od 250, među 5.000 prijavljenih, a plasiran je kao prvi u svojoj grupi. Coprix čine menadžeri, prodavci, ekonomisti, pravnici, pedagozi i profesori koji okupili su se pod idejom da promene sistem obrazovanja. Rade na razvoju sadržaja za digitalne i interaktivne učionice, a za Startit kažu da izradi sadržaja pristupaju nešto drugačije od onoga što je uobičajeno.

Ekipa

Vladimir  Koprić, jedan od osnivača Coprix Media, nam otkriva kako traje priprema materijala i prebacivanje u prilagođeni digitalni sadržaj za učenje:

Najpre uzmemo kompletan kurikulum za razred i predmet koji radimo, pregledamo standarde i izveštaje. Onda sledi prilagođavanje svega toga i pretvaranje u video igricu u kojoj deca kroz osvajanja nivoa uče gradivo i dobijaju ocene. Deca nisu ni svesna da uče nešto, oni se jednostavno igraju.

U pozadini, mi ih zajedno sa vaspitačima ocenjujemo i prilagođavamo nivo težine u realnom vremenu u odnosu na mogućnosti deteta, stimulišući ih na taj način da ostvare svoj maksimalni potencijal.

Finalna provera – deca

Ono neuobičajeno o čemu govore je i finalna provera, koja se prepušta publici kojoj je sadržaj namenjen.

Svu grafiku, audio i animaciju, pre nego sto spakujemo u aplikacije, moraju da odobre deca. Ovo je na početku izluđivalo animatore, ilustratore i audio inženjere, ali sada su prihvatili i vidim da im je zanimljivo da rade na taj način. Deca umeju da budu veoma kreativna sa opisima.

U formiranju svake aplikacije, pored dece, učestvuju i pedagozi, psiholozi, psihoterapeuti, učitelji i vaspitači.

Mali startap može da napravi nešto veliko

Web Summit je globalno okupljanje za koje organizatori kažu da ne predstavlja samo mesto na kome se okupljaju vodeći startapi i najveće tehnološke kompanije, već svi oni na koje utiču nove tehnologije.

Iz Coprixa kažu da od ovog samita očekuju mnogo i da već imaju zakazane sastanke sa predstavnicima velikih kompanija, o čemu u ovom trenutku još uvek ne smeju da govore.

Očekujemo da pokažemo da je moguće da jedan mali startap iz Srbije, može da napravi nešto zaista dobro i veliko, nešto što će promeniti obrazovanje.

A pokazaće šta umeju pred velikim brojem ljudi, jer organizatori ove godine najavljuju preko 10.000 posetilaca.

Posetiocima samita prikazaće svoj proizvod još jedan domaći startap, CaseTrek, koji će imati svoj štand na Web Summitu.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Jovana Milićević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu