Monolozi i dijalozi kroz sketchbook — Marina Milanović o ilustraciji i naraciji

O izražavanju kroz crtež i naraciju, ovog ponedeljka u Novom Sadu.

Aleksandra Savić - 16. Februar, 2017.

Ovog ponedeljka, 20. februara, Marina Milanović će nam pričati najviše o ilustraciji i refinisanju svog rada kao umetnika.

Marina je završila srednju Grafičku školu i Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek za grafičke komunikacije a sada se pretežno bavi crtežom, ilustracijom i grafičkim dizajnom.

Njeni radovi su primenjeni u ličnoj poetici i naraciji, i dečijim ilustrovanim knjigama za domaće izdavačke kuće kao što su Zavod i Kreativni centar, i na raznim drugim grafičkim materijalima, kao što su plakati, brošure i dr. za kompaniju Symbol (symbolDSGN) i druge.

A za svoje ilustracije dobila je i nekoliko značajnih nagrada od kojih izdvaja Nevenovu nagradu, 2015/2016. – “Izokrenuta priča”, B.Ćopić, Zavod za udžbenike.

Marina takođe piše, što se često prožima i na njenim primenjenim radovima u vidu ličnih knjiga stvarajući zaseban medijum izražavanja i komuniciranja.

Forma knjige mi je jako važna, jer predstavlja narativni kontinuitet i celinu. Zato se i jako često vraćam na takvu formu izražavanja, kako kroz sketchbook, tako i kroz ilustrovanje knjiga za decu.

Upravo će nam o sketchbook radovima i pričati u ponedeljak jer smatra

Da je veoma bitno odražavati kontinuitet bilo čime da se baviš, jer to su ti “nevidljivi” radovi koji su procesni ali su od velike važnosti za sve.

Pored ovoga pomenućemo i koliko je bitno učiti iz izazova koji su često u vidu ograničenja, i koliko je važno pravilno se postaviti jer to govori o vašoj profesionalnosti.

Nekada nije dovoljno da budes “genijalan” ili jako dobar u svojoj struci, moraš da budeš i dobar saradnik.

Prijave

Događaj će se održati 20. februara u novosadskom Startit Centru (Mike Antića 2), od 18č. Svoje prisustvo možete potvrditi ovde.