Monitoring performansi aplikacija — prvi APM meetup u novosadskom Startit Centru

Prvi APM meetup će biti održan u utorak, 11. juna, u 18 časova.

Jelena Voćkić - 4. Jun, 2019.

U Startit Centru Novi Sad, 11. juna u 18 časova će biti održano prvo u nizu predavanja na temu monitoringa performansi aplikacija.

Ovo predavanje predstavlja uvod u koncepte APM-a (Application Performance Management) i izazove monitoringa aplikacija baziranih na mikroservisnoj arhitekturi i kontejnerima. Posetioci će se u okviru predavanja upoznati sa pojmovima i mogućnostima distribuiranog trejsinga koji donosi detaljan uvid u komununikaciju izmedju svake komponente sistema sa najbitnijim metrikama kao indikatorima performansi. Posetioci će se upoznati sa načinom prikupljanja i obrade podataka o različitim tehnologijama i prikazom trenutnog i prethodnog stanja sistema.

Kome je namenjeno?

Prvo predavanje u nizu o APM-u namenjeno je svima koji razvijaju i isporučuju aplikacije koristeći kontejnere, orkestratore, mikroservisnu arhitekturu i cloud okruženja, kao i DevOps inženjerima.

Predavači

Prijava

APM Meetup #1 će biti održan 11. juna u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.