Monitoring infrastrukture — drugi APM meetup u Startit Centru Novi Sad

Meetup će biti održan u sredu, 16. oktobra, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 26. Septembar, 2019.

U sredu, 16. oktobra, od 18 časova biće održan drugi po redu meetup APM zajednice u Novom Sadu. Ovog puta će biti reči o tome šta podrazumeva monitoring infrastrukture i različitih tehnologija pomoću senzora specifičnih za svaku softversku tehnologiju.

U Cloud okruženjima kao što su AWS, GCP, Azure postoje razni servisi koji ne nude pristup samim serverima. Metapodaci, konfiguracije i metrike o tim servisima se prikupljaju kroz API. Na osnovu prikupljenih podataka vrši se procesiranje i analiza, a rezultat daje detaljan uvid u trenutno stanje infrastrukture i servisa.

Kome je predavanje namenjeno?

Kao i prošlog puta, predavanje je namenjeno softver inženjerima, system administratorima, DevOps inženjerima kao i svima koji tek ulaze u svet naprednog monitoringa infrastrukture i performansi aplikacija.

Predavač

Predavanje će održati Goran Čeko, Technical Team Lead u Instani. Goran je softver inženjer i tehnički vođa tima u kompaniji Instana, ima 7 godina iskustva u dizajniranju i implementaciji mikroservisa i BigData aplikacija.

Prijava

Drugi APM meetup će biti održan u sredu, 16. oktobra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.