Moderne tehnike isporuke slika i Gutemberg blokovi — tema novosadske WordPress zajednice

WordPress meetup će biti održan u sredu, 18. septembra, od 18 časova.

U Startit Centru Novi Sad u sredu, 18. septembra, biće održan 23. WordPress meetup sa dva predavanja koja će odgovarati početnicima u WordPress-u, kao i onima koji poznaju materiju malo duže. Na ovom meetup-u će biti obavezno poznavanje engleskog jezika, jer jedan od predavača dolazi iz Sijetla.

Predavači

Prvi predavač na WordPress meetup je Zoran Jovičić sa temom „Gutenberg i WordPress”.

Zoran će pričati o novostima koje je WordPress napravio u vezi Gutenberg blokova, koliko oni znače korisnicima i izneće svoje mišljenje o daljem razvoju samog WordPress-a. Zoran je u Beogradu diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu. Završio je poslediplomske studije u Sidneju i bio gostujući profesor na Državnom univerzitetu Floride (FSU) i Univerzitetu Južne Floride (USF) u Tampi u oblasti veštačke inteligencije, stvaranja interneta i automatskog učenja. Bio je direktor radne organizacije za teleinformacione sisteme „Minel Ada“. Osnivač je i vlasnik prvog privatnog koledža u tadašnjoj Jugoslaviji „Junajted koledž“. Autor je „Junajted metode“ za učenje jezika. Vlasnik je United Centra i United korporacije. Osnivač je prve Mortgage Broker tj. hipotekarne broker agencije u Srbiji „CreditBroker“ franšiznog lanaca agencija za posredovanje pri dobijanju bankarskih kredita. Od 1999. živi i radi u Sidneju, Londonu i Beogradu. 

Drugi predavač je Dag Silars. On je freelance ekspert za mobilne performanse, koji je pomogao hiljadama programera da ubrzaju svoje mobilne aplikacije i veb stranice. Google-ov stručnjak za programere i autor O’Rajlijevih „Vrhunskih Android aplikacija“, Dag redovno govori na konferencijama i blogovima na dougsillars.com. Trenutno radi kao freelance digitalni nomad, putuje sa porodicom po Evropi.

Dag će na ovom meetup-u govoriti na temu „Brzo i lepo: Moderne tehnike isporuke slika”. Prosečna težina mobilne veb stranice je ~ 50 odsto slika. Ubaciti u hiljade različitih ekrana različite veličine i može se činiti da je efikasna isporuka slika na svaki uređaj nemoguć zadatak. Ipak, nije sve tako crno. Na ovom delu predavanja Dag če ispitati strategiju kako da se pošalje savršena slika na svaki uređaj, obezbeđujući brzo i lepo prikazivanje samog sadržaja. Zajedno sa učesnicima će pregledati progresivne slike, slike rezervisanih mesta, lazy load i druge tehnike i primere iz stvarnog sveta koji će poboljšati upotrebljivost veb lokacije ili aplikacije. Polaznici će shvatiti trenutno „stanje tehnike“ za optimizaciju vizuelnog sadržaja na vebu.

Prijava

Događaj će biti održan u sredu, 18. septembra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje putem ovog linka.

WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPress-a. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu. Svi zainteresovani koji žele da budu predavači na nekom od WordPress meetupa mogu da se prijave na ovaj link.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Jelena Voćkić

NAPISAO/la članak     26. avgusta, 2019.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu