Moć baza podataka — meetup u Startit Centru Valjevo

Predavanje Sanje Kremić Milović o bazama podataka 18. januara u Startit Centru Valjevo.

Ana Markovic - 11. Januar, 2018.

Sledećeg četvrtka, 18. januara u Startit Centru Valjevo pričamo o bazama podataka. Predavačica će biti Sanja Kremić Milović iz Regionalne privredne komore Valjevo koja se već 15 godina bavi PHP-om, Java scriptom i My SQL-om.

Ako želite da uđete u ozbiljne programerske vode, rad sa bazama podataka je sasvim dobar početak. Potreba za razvojem baza podataka nastala je usled razvoja računara, i od tada ta dva procesa neprekidno utiču jedan na drugi, odnosno primoravaju jedan drugog na nadogradnju i još bolju primenu.

Razvoj baze podataka je trofazni proces. U prvoj fazi trebali biste stvoriti logički dizajn za bazu podataka, koji se temelji isključivo na podacima koje želite pohraniti, a ne na razmišljanju o određenom softveru koji će se upotrebljavati za njegovo stvaranje ili vrsti izvještaja koji će se izraditi.

U drugoj fazi implementirate svoj plan unutar softverskog programa za baze podataka, a u trećoj fazi razvijate aplikaciju krajnjeg korisnika koja će omogućiti vašem korisniku interakciju s bazom podataka.

O predavaču

Sanja Kremić Milović kao diplomirani inženjer elektronike, automatičar koji je uživao u programiranju mikrokontrolera, 1990. započinje svoj poslovni put prenošenjem znanja mladima kao profesor u Tehničkoj školi u Valjevu, upravo na predmetima koji spajaju elektroniku i programiranje. 2002. prelazi da radi u Regionalnu privrednu komoru Valjevo kao Stručni saradnik za IT. Tada se prvi put sreće nešto bliže sa bazama podataka kroz obuku za MS SQL i od tada baze podataka čine centar njenih intresovanja.

Tokom prethodnih 15 godina, kreira relacione baze podataka, pravi aplikacije za rad sa njima, instalira i održava opremu, kreira, izrađuje i održava sajt  RPK Valjevo družeći se sa PHP-om, Java scriptom i My SQL-om.

Prijava

Događaj je zakazan za 18. januar od 18 časova u Startit Centru Valjevo, Trg Knjeginje Ljubice, Kneza Miloša 23, I sprat.

Prisustvo je besplatno, ali  zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se ovde.