MobileMonday Srbija #7 - predstavljanje Firefox OS

Zadovoljstvo nam je da najavimo još jedan u nizu tech događaja koji će se održati u ponedeljak, 27og maja u KC Gradu, sa početkom u 18h. U pitanju je novi MobileMonday Srbija, sedmi u seriji događaja koji su meni lično, a verujem i svima okupljenim oko lokalne tech i preduzetničke zajednice posebno dragi — jer ipak je

Alex Čović
20/05/2013

Zadovoljstvo nam je da najavimo još jedan u nizu tech događaja koji će se održati u ponedeljak, 27og maja u KC Gradu, sa početkom u 18h. U pitanju je novi MobileMonday Srbija, sedmi u seriji događaja koji su meni lično, a verujem i svima okupljenim oko lokalne tech i preduzetničke zajednice posebno dragi — jer ipak je mnogo toga lepog počelo sa MoMo. 

Centralna tema ovog MobileMonday će biti Firefox OS i zvanično predstavljanje ovog operativnog sistema i mobilne platforme u Srbiji. Čućemo i kratak pregled dešavanja i trendova u mobilnoj industriji, kao i najavu događaja koje će Mozilla fondacija i Telenor Srbija organizovati u letnjem periodu.

Gost iz Mozilla fondacije će nam održati uvodno predavanje i upoznati nas sa Firefox operativnim sistemom, a tokom samog događaja ćete imati priliku i da isprobate prve uređaje zasnovane na Firefox OS. Predstavnici lokalne Mozilla zajednice će biti tu da odgovore na sva pitanja i prezentuju nam mogućnosti novog OS-a.

Srbija je jedna od prvih zemalja u kojima će uređaji bazirani na Firefox OS-u doživeti premijeru, a o samom lansiranju i njegovom značaju za domaće tržište će nam govoriti Nemanja Žilović, Customer Marketing Direktor Telenora Srbija. Takođe, čućemo i najavu događaja i radionica za developere koje Telenor i Mozilla planiraju za narednih nekoliko meseci.

Ni jedna mobilna platforma nije kompletna bez mobilnih aplikacija, a o najboljim praksama i smernicama za dizajn Firefox OS aplikacija će nam govoriti developeri iz Norveške kompanije Comoyo.

MoMo je već prepoznatljiv po neformalnom delu događaja, rezervisanom za upoznavanje i druženje. Ovog puta, osim samih Firefox telefona sa kojima ćete imati priliku da se poigrate, pripremili smo i prikladne geeky poklone, pa vas molimo da se registrujete, da bi znali šta da očekujemo.

Organizatori MoMo Srbija događaja su SEE ICT i NIIT, a glavni sponzor MoMo #7 događaja je Telenor.

Vidimo se u KCG 27og!

Alex Čović

Objavio/la članak.

ponedeljak, 20. Maj, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije