Microsoft organizuje letnju školu mašinskog učenja u Petnici

Polaznici seminara će biti u prilici da rade na mnogim projektima u čijoj osnovi je mašinsko učenje.

Nevenka Rangelov - 25. Februar, 2017.

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica organizuju međunarodnu letnju školu mašinskog učenja „Machine Learning Petnica Summer Institute“, koja će se održati u periodu od 21. do 30. jula 2017. godine.

Seminar će se sastojati od intenzivnih celodnevnih aktivnosti koje obuhvataju i teorijski i praktičan rad, a sav program će biti na engleskom jeziku.

Za letnju školu mašinskog učenja u Petnici mogu se prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih i prirodnih fakulteta, posebno oni na završnim godinama osnovnih studija i diplomci. Poznavanje programiranja i/ili matematike je poželjno i smatraće se plusom.

Polaznici seminara će biti u prilici da rade na mnogim projektima u čijoj osnovi je mašinsko učenje, kao što je prepoznavanje ključnih karakteristika lica sa fotografija, stvaranje veštačkih fotografija, detekcija pisma na osnovu slike teksta, automatsko prepoznavanje jezika na osnovu kratkog primera teksta i slično.

Prijava

Za učešće na letnjoj školi mašinskog učenja možete se prijaviti ovde, najkasnije do 13. marta 2017. godine. Više informacija o programu i uslovima za prijavu možete naći na stranici psiml.petnica.rs.