Mentorska 1-1 viđanja u Potkrovlju naredne nedelje o investicijama, napredovanju i izlasku na US tržište — Prijave otvorene

U Potkrovlju će se održati dva dana za redom besplatne 1-1 mentorske sesije — sa Nebojšom Lazićem i Draganom Mandl.

Zoja Kukić
19/03/2015

Početkom sledeće nedelje u Potkrovlju će se održati dva dana otvorenih vrata — u ponedeljak će Nebojša Lazić iz StartLabsa biti na raspolaganju preduzetnicima koje zanima pronalaženje investicije, unapređenje poslovnog modela i priprema za izlazak na tržište, a u utorak će Dragana Mendel, preduzetnica i konsultantkinja iz US razgovarati sa svima koji planiraju da svoj proizvod plasiraju na američko tržište — od regulative, stanja tržišta, istraživanja i sl.

Za oba mentora mogu da se prijave kako pojedinci tako i timovi.

Ponedeljak, 23. mart — Nebojša Lazić, StartLabs

Nebojša Lazić je domaćoj zajednici već dovoljno poznat kao jedan od osnivača StartLabsa, prvog investicionog fonda za finansiranje rano-faznih tehnoloških kompanija osnovanog u Srbiji. Ovaj fond je do sada investirao u 4 tima iz Srbije i Hrvatske i pre svega se okreću ka takozvanoj “Go To Market” strategiji i pripremi za što brži i što bolji izlazak na tržište i dobijanje potvrde za proizvod.

Nebojša je za nešto više od godinu dana ispred StartLabsa upoznao, razgovarao i mentorisao više od 200 startapa i poznat je po svojoj otvorenosti i konstruktivizmu, te ovo može biti zanimljiva prilika kako za one koji će ga prvi put upoznati, tako i za one koji su već imali prilike da razgovaraju sa njim, ali sada žele da provere neke nove postulate.

Ukoliko želite da rezervišete svojih 30 minuta sa Nebojšom, molim vas da popunite ovaj formular i zauzmete svoj termin između 12 i 15h.

Utorak, 24. mart — Dragana Mendel

Dragana Mendel je softverski inženjer i preduzetnica koja već 25 godina živi i radi u Americi. Pokrenula je nekoliko svojih startapa, radila u velikim tehnološkim kompanijama, gde je više od decenije provela u Alcatelu i IBMu. Ima više od 18 godina isksutva u lansiranju high-tech proizvoda, a specijalizovala se za softver, clean tech i telekom sektor.

Dragana je sada direktorka i osnivačica Anagard konsultantske kuće koja se bavi poslovnim razvojem za više rastućih startapa, a svoje iskustvo i znanje voljna je da podeli sa domaćim preduzetnicima, pogotovo onim koji planiraju da svoj proizvod plasiraju u Ameriku. Pored toga, do sada je razgovarala i revizirala veliki broj US startapa, te veruje da može da pruži vrednost iz različitih oblasti tehnoloških biznisa.

Za druženje sa Draganom takođe je potrebno pretodno da popunite ovaj formular i zauzmete svoj termin između 13 i 16h.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

četvrtak, 19. Mart, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije