„Oseti vazduh, spasi planetu” — programerska radionica za decu i mlade u Startit Centru Šabac

Polaznici događaja sklapaće mini senzorske stanice za kontrolu kvaliteta vazduha bazirane na Arduinu.

U okviru evropske sedmice kodiranja, u Startit Centru Šabac održaće se radionica Meet and Code inicijative pod nazivom „Oseti vazduh, spasi planetu”. Celodnevna radionica zakazana je u dva termina 18. i 19. oktobra od 10 do 18 časova. 

Polaznici događaja sklapaće na Arduinu mini senzorske stanice za kontrolu kvaliteta vazduha. Stanice će biti opremljene senzorima za otkrivanje prisustva čestica i gasova. Cilj radionice je da se polaznici poduče samogradnji kroz upotrebu Arduino platforme, programiranju mikrokontrolera pomoću C++ programskog jezika, kao i timskom radu u parovima i grupama. Svrha radionice je da polaznici „osete” vazduh koji udišu mereći njegov sadržaj pomoću različitih senzora, a sa ciljem podizanja svesti o očuvanju životne sredine i prirode.

Meet and Code ima za cilj da upozna decu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primeni ideja. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja, oni će biti ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne veštine koje su im potrebne u današnjem svetu. Nosilac projekta i realizator radionice u Šapcu je Dejan Petrović, ispred udruženja „Galaksija Šabac”.

Uslovi za učešće na radionici

Polaznici nisu uslovljeni donošenjem svoje opreme, a jedino ograničenje je starosno, odnosno, svi prijavljeni moraju biti između 8 i 24 godine starosti.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu, inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja. Programer je sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka i back-end programiranju. Uz to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Radionica će biti održana 18. i 19. oktobra od 10 do 18 časova u Startit Centru Šabac (Karađorđeva 27). Prisustvo je besplatno, ali su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta. Svoje mesto svi zainteresovani mogu rezervisati popunjavanjem sledeće forme.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Una Gemović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu