Medijski startapi imaju šansu za seed investiciju od 25.000 evra u okviru ProSiebenSat.1 akceleratora

Nemačka medijska kuća ProSiebenSat.1 Media AG pokrenula je početkom godine ProSiebenSat.1 Accelerator program kako bi pomogla startapima u ranoj fazi koji se bave medijima. Dva puta godišnje startapi mogu dobiti šansu da postanu deo tromesečnog programa ovog akceleratora, dobiju seed investicije od 25.000 evra i mentorski program kako bi što bolje razvili svoje ideje. Program

Jovana Milićević
10/12/2013

Nemačka medijska kuća ProSiebenSat.1 Media AG pokrenula je početkom godine ProSiebenSat.1 Accelerator program kako bi pomogla startapima u ranoj fazi koji se bave medijima. Dva puta godišnje startapi mogu dobiti šansu da postanu deo tromesečnog programa ovog akceleratora, dobiju seed investicije od 25.000 evra i mentorski program kako bi što bolje razvili svoje ideje.

Program se fokusira na ideje iz sveta medija, zabavu, igre, online video, mobile, TV tehnologiju, tehnologiju za oglašavanje, a idealan scenario je da je kompanija već osnovana pre ulaska u program.

Šta dobijate?

Investicija od 25.000 evra, koju dobija svaki startap koji uđe u program, zauzvrat traži 5 posto vlasništva kompanije.

Rukovodioci kompanije ProSiebenSat.1 Media AG gotovo na dnevnom nivou će raditi sa timovima i pomagati im da uobliče svoju poslovnu strateriju, a tu je i pomenuti mentorski program koji obuhvata i pravna pitanja, finansije, marketing i druge stavke. Dva puta nedeljno organizuju se i mentorski sastanci sa eksternim ekspertima

Radni prostor i bliska saradnja sa TV, medijskim i onlajn ekspertima ove kompanije, takođe su deo programa.

A, na kraju, tim koji se pokazao kao najbolji u toku jedne godine dobiće pravo učešća na SevenVentures Pitch danu, gde može osvojiti 7 miliona evra u TV reklamama.

Tokom trajanja programa timovi se pripremaju i za Demo Day, dan za prezentacije koji praktično zatvara program i kada se odlučuje o postignutim rezultatima. Oni koji su ostvarili dobre rezultate, mogu odmah biti preporučeni za novu turu finansiranja.

Kada?

Aplikacije se otvaraju sredinom decembra, a biće otvorene do 30. januara 2014. godine. Dvadeset startapa će nakon toga biti pozvano u Minhen, gde će pitchovati za svoje mesto među osam startapa koji ulaze u program.

Sam program počinje početkom aprila 2014. godine.

Kako biste bili u toku sa dešavanjima, pratite Facebook stranu https://www.facebook.com/p7s1accelerator, a i mi na Startitu ćemo vas redovno obaveštavati.

Jovana Milićević

Objavio/la članak.

utorak, 10. Decembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije