Mask prestigao Zakerberga po bogatstvu, Tesla dostigla najveću vrednost akcija do sada

Bogatstvo Ilona Maska se trenutno procenjuje na 106,3 milijardi dolara, dok je Tesla pet kvartala zaredom ostvarila profit.

Ilon Mask je prestigao Marka Zakerberga na Forbsovoj listi u sredu i tako postao četvrti najbogatiji čovek na svetu. Akcije njegove kompanija Tesla su dan kasnije dostigle svoju najveću vrednost ikada — u jednom trenutku su vredele 508,61 dolara, piše CNBC.

Vrednost deonica kompanije, koja se pre svega bavi proizvodnjom automobila, naglo je porasla nakon što je objavljeno da će biti dodata u S&P indeks, objavio je Forbes. U sredu su njihove akcije skočile za gotovo 10 odsto, što je povećalo Maskovu neto vrednost za 8,3 milijardi dolara. U trenutku pisanja ovog članka ona iznosi 106,3 milijardi, dok je Zakerberg peti na Forbsovoj list sa 100,3 milijardi dolara neto vrednosti.

Multinacionalna investiciona banka Morgan Stanley je takođe podigla ocenu Tesle i dala joj takozvani overweight rating, koji tipično znači da analitičari kapitala veruju da bi cena akcija kompanije trebalo da bude bolja u budućnosti.

„Tesla se nalazi na korak od duboke promene modela —  od prodaje automobila do stvaranja velike marže, i prihoda od softvera i usluga koji će nastaviti da pristižu”, izjavio je analitičar iz Morgan Stanely-a.

Kompanija je nedavno objavila da je u petom uzastopnom kvartalu ostvarila profit, a da je u trećem kvartalu ove godine isporučila 139.300 vozila, što je njihov novi rekord.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marko Marković

Unesite termine za pretragu