Mašinsko učenje i veštačka inteligencija rešavaju probleme u 3D štampi – naredne nedelje u Beogradu

Želja organizatora Meetupa je da se teme o kojima se uveliko diskutuje u svetu donesu i kod nas. Najavljuju se i diskusije na temu deep learninga, big data, programskih jezika.

Naša zajednica bogatija je za još jednu Meetup grupu čiji je cilj da omogući deljenje informacija o mašinskom učenju, veštačkoj inteligenciji i znanju u oblasti nauke o podacima i analitici. Grupa će okupljati i osobe koje se bave razvojem  softvera, kao i startape i kompanije koje žele da uđu dublje u ove oblasti. Plan je da se meetupi sastoji iz tehničkih i teoretskih diskusija, demoa i razgovora o studijama slučaja.

Glavni povod za organizaciju ove grupe bila je želja da se i kod nas donesu teme koje zaokuplja veliku pažnju širom sveta, pre svega mašinsko učenje i veštačka inteligencija, kaže nam organizator okupljanja, Zoran Sevarac.

Poklopilo se nekoliko stvari. Glavna stvar je to što sam igrom slučaja video u kojoj meri su grupe sa tom tematikom aktuelne u svetu baš na Meetupu, i koliko je trenutno velika potražnja za tom vrstom znanja.

Iako sam i sam već godinama u oblasti neuronskih mreža, shvatio sam da kod nas nema grupa te vrste koje prevazilaze okvire svojih matičnih organizacija (fakulteta, firmi), a što je po meni vrlo značajno za razvoj ove oblasti i primenu.

Pored toga, u trenutku kada smo pokrenuli firmu Smart4Net koja se bavi konsaltingom, edukacijom i razvojem u ovoj oblasti, AI i ML Meetup sam video kao glavni kanal za uspostavljanje kontakata i saradnje.

Naredne nedelje održaće se meetup koji će obraditi temu problema u 3D štampi i potencijalnih rešenja kroz mašinsko učenje i veštačku inteligenciju.

Glavna tema ovog meetupa biće problemi u 3D štampi koje će predstaviti Polyhedra, a zatim i diskusija kako bi se tehnike machine learninga i artificial intelligence mogle iskoristiti za njihovo rešenje.

Pored toga, napravićemo dalji plan predavanja i tema koje ćemo obradjivati tokom narednih meetupa i svako će moci da predloži temu o kojoj će odrzati uvodno predavanje. Neke od tema koje smo identifikovali na prethodnom sastanku su R, Python, Big Data, Deep Learning…

Meetup se održava 27. avgusta, u 19h. Lokacija je Polyhedra u Dojranskoj 16.

 

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Marija Gavrilov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu