Mašinsko učenje i deep learning u fokusu AI meetupa u novosadskom Startit Centru

AI meetup biće održan 27. februara od 18 časova.

U sredu, 27. februara, od 18 časova biće održano četvrto druženje Novi Sad AI organizacije. Na ovom meetupu će govoriti dva predavača koji ce pokušati da približe i prošire znanje prisutnih o onome čime se oni bave.

Prvi predavač je Jelena Nađ, koja ce otvoriti sezonu ovogodišnjih meetupa na temu Bio-techa, istraživanje ljudskog mikrobioma i zašto je do bitno za sve nas. Drugi predavač je Nikola Živković, koji se bavi Image generation problemima i za to koristi Deep learning-GAN arhitekture.

U prošloj godini Novi Sad AI je uspešno organizovala tri meetupa i jednu veliku konferenciju na temu veštacke inteligencije i time ostavila značajan pečat na novosadsku AI scenu.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno svim entuzijastima i ljudima koji žele da čuju nešto više i nauče o primenjenoj veštačkoj inteligenciji. Osnovno znanje o algoritmima i programima koji se koriste u ovoj oblasti je poželjno, ali ne i neophodno da bi se ovakva predavanja ispratila.

Predavači

Jelena Nađ radi kao Data Scientist u kompaniji Symphony. Ima master diplomu sa Skolkovo Institute of Science and Technology u Moskvi i Massachusetts Institute of Technology.

Tema njenog predavanja biće upotreba Machine learning-a i drugih pristupa u otkrivanju tajni mikrobioma.

Nikola Živković je zaposlen u kompaniji Vega IT Sourcing kao software developer, gde ima preko 8 godina iskustva u industriji. Završio je Master iz Computer Science-a na novosadskom univerzitetu.

Tema njegovog predavanja biće vezana za deep learning u problemima face generation problema.

Prijava

AI meetup će biti održan 27. februara od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu