PR for dummies – vodič kroz odnose sa javnošću za osnivače startapa

Kako da izbegnete da budete među 14% startapa koji propadnu zbog lošeg marketinga i PR-a?

Media menadžerka u Togglu i dugogodišnja saradnica Startita, Dunja Lazić, nedavno je sastavila PR priručnik za startape koji besplatno možete skinuti ovde.

Vodič osnivačima i osnivačicama kompanija pomaže da prođu kroz ceo PR proces – od pronalaženja kontakata, prvog kontaktiranja ili pičevanja, preko alata koje treba da koriste do trikova koji im mogu biti korisni usput. Sadrži i šablone mejlova, kao i Trello tablicu sa primerima.

Mnogo startapa uradi sjajne stvari, ali gotovo uvek zanemare PR i marketing, uglavnom zato što je osnivačima aaeaaqaaaaaaaaetaaaajgiyy2yxmjk2lwmzndgtndlmmi1hmznmlwjimgi0yza5y2fjmgpromocija odbojna ili nisu dovoljno vešti da je uvrste u planove od početka. S druge strane, ima veliki broj startapa koje osnivači snažno promovišu svojim kontaktima, međutim, očekivani rezultati izostaju.

Dunja već dugi niz godina pomaže startapima, bilo kroz SEE ICT, mentorisanje, Letnju školu preduzetništva ili neformalno sa prijateljima koji pokreću kompanije. Stoga je odlučila da ova iskustva kompilira u vodič za osnivače koji nemaju vremena da uče novu veštinu da bi promovisali startap.

Priručnik je zamišljen kao polazna tačka za učenje osnovnih pravila PR-a i marketinga, te kao podsetnik u svim budućim aktivnostima. Kaže da joj je objavljivanje vodiča, koji je do sada skinulo 600 ljudi, donelo mnoge poslovne ponude, ali da su joj primarni razlozi za pisanje bili mentorstvo i edukacija.

Za više informacija, posetite PR for startups blog.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Maja Marković

  • Monday, 10. October 2016.

    Go Dunja!

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu