Mad Head Games se udružio sa Wargamingom — krčka se zajednička multiplejer igra

Development će biti u rukama Mad Head Gamesa, a izdavaštvom će se baviti Wargaming Alliance.

Sanja Vatić
19/04/2018

Mad Head Games i izdavačka grana Wargaminga — Wargaming Alliance, danas su objavili da su sklopili dogovor o saradnji s ciljem objavljivanja zajedničke igre. U okviru toga dogovoreno je da će razvoj igre biti poveren Mad Head Gamesu, a da će Wargaming Alliance obezbediti izdavačku pomoć — korisničku podršku, marketing, fizičko prisustvo na targetiranim tržištima i prilagođavanje potrebama lokalne publike.

Za sada je poznato da se radi o multiplejer naslovu koji će biti stvoren po uzoru na model games-as-a-service (GaaS). Nešto više o tome kakvu igru možemo da očekujemo otkrio je CEO Mad Head Gamesa Nenad Tomić:

Nakon godina koje smo proveli unutar casual industrije video-igara, odlučili smo se za zaokret koji će nas vratiti našim korenima unutar hardcore industrije i gejming naslova uz koje smo odrasli.

Sami pregovori su trajali mesecima, ali, kako kaže Uroš Banješević, CCO iste kompanije, ni u jednom trenutku nisu krenuli stranputicom:

Pregovori kao i svaki drugi pregovori — uvek se čine dužim nego što je trebalo. Na našu veliku sreću (a očigledno i njihovu), vrh Wargaminga je od prvog momenta zavoleo igru koju su odigrali, te i sami pregovori nisu išli u pravcu „ubeđivanja” da li treba da radimo zajedno ili ne — već su bili okrenuti ujedinjenju vizije oko finalnog produkta i pronalaženju svih tačaka u kojima moraju da se sinhronizuju aspiracije i interesi jednog malog (dobro, ne baš tako malog :)) srpskog developera i masivne korporacije kao sto je Wargaming.

On nam je objasnio i da ova saradnja za Mad Head Games znači benefite u vidu pomoći koja je potrebna za stabilan razvojni proces, kao i iskustva i znanja kojima Wargaming raspolaže. Na to se nadovezuje pristup njihovim resursima u vidu feedbacka, testiranja, infrastrukture… Osim toga, Uroš ovaj ulazak u portfolio Wargaminga vidi kao korist i za domaću gejming scenu:

Njihov dolazak znači još jednu dobru priču koja je preko potrebna kao podstrek i inspiracija svim nadolazećim developerima u našoj zemlji. Njihov dolazak znači više mesta za one koji žele da uđu u gejming i više iskustva za sve one koji se u njemu nalaze.

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

četvrtak, 19. April, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ