LoRaWan meetup u Startit Centru Šabac

LoRa je namenjena IoT rešenjima sa posebnim naglaskom na većem dometu i boljoj penetraciji signala u uslovima urbanog okruženja uz 100 odsto pouzdanosti prenosa signala.

Una Gemović - 23. Avgust, 2019.

U četvrtak, 29. avgusta sa početkom u 18 časova u Startit Centru Šabac biće održano prvo predavanje na temu LoRaWan mreže. LoRaWan mrežni protokol komunikacije zasnovan je na LoRa (Low-Rate Long-Range) tehnici modulacije signala razvijenoj od strane Semtech kompanije. LoRa je namenjena IoT rešenjima sa posebnim naglaskom na većem dometu i boljoj penetraciji signala u uslovima urbanog okruženja uz 100 odsto pouzdanosti prenosa signala.

Prisutni će biti u prilici da se upoznaju sa sledećim aspektima ove tehnologije:

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju. Uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Besplatno predavanje će se održati 29. avgusta u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa) sa početkom u 18 časova. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem sledećeg linka.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa