LoRaWan meetup u Startit Centru Šabac

LoRa je namenjena IoT rešenjima sa posebnim naglaskom na većem dometu i boljoj penetraciji signala u uslovima urbanog okruženja uz 100 odsto pouzdanosti prenosa signala.

U četvrtak, 29. avgusta sa početkom u 18 časova u Startit Centru Šabac biće održano prvo predavanje na temu LoRaWan mreže. LoRaWan mrežni protokol komunikacije zasnovan je na LoRa (Low-Rate Long-Range) tehnici modulacije signala razvijenoj od strane Semtech kompanije. LoRa je namenjena IoT rešenjima sa posebnim naglaskom na većem dometu i boljoj penetraciji signala u uslovima urbanog okruženja uz 100 odsto pouzdanosti prenosa signala.

Prisutni će biti u prilici da se upoznaju sa sledećim aspektima ove tehnologije:

  • osnove LoRa spread spectrum tehnike modulacije signala i njene prednosti nad sličnim rešenjima,
  • LoRaWan mrežnim protokolom, njegovim mogućnostima i namenom,
  • rešenjima poput Smart City projekata i drugim različitim projektima u kojima se koristi LoRaWan,
  • LoRaWan projektom urađenim za litvanski grad Vilnjus a koji može biti osnova sličnih projekata u gradovima Srbije u susret industriji četvrte generacije.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju. Uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Besplatno predavanje će se održati 29. avgusta u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa) sa početkom u 18 časova. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Una Gemović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu