Besplatne radionice programiranja za osnovce i srednjoškolce

Deca su na raspustu — idealno vreme da se igramo sa njima i da ih naučimo neke kul nove stvari. Prijavite vaše klince i klinke na programe koje ćemo realizovati tokom prvog Leta dečjih programa.

Zoja Kukić
18/07/2016

Od 23. jula do 31. avgusta realizovaćemo Leto dečjih programa — 25 radionica programiranja za različite uzraste klinaca i klinki, u Startit Centrima u Beogradu i Inđiji.

Učešće na ovim radionicama će za decu biti besplatno, projekat će se finansirati iz naše Kickstarter kampanje i realizuje se zahvaljujući podršci partnera Startit Centra i partnera u nastavi.

Više od igre

Pošto su deca naša budućnost, a jasno je i da tehnologija oblikuje budućnost svakodnevnog života i rada, odlučili smo da tokom leta organizujemo programe na kojima će klinci i klinke napraviti svoje prve programe, i približiti se izazovima i zabavi kreiranja sa tehnologijom.

Sve radionice su koncipirane tako da su deci zabavne — ili pravimo igrice ili upravljamo robotima, i kroz igru lakše savladavamo složene načine razmišljanja i stvaranja. Ujedno, radionice nisu zabavišta “našminkana” učenjem, već pre obrnuto — želimo da sa klincima i klinkama stvarno zagrebemo površinu ovih veština.

Evo i programa koje smo pripremili:

Ispod možete videti detaljnije informacije za svaki program kao i formulare za prijavu.

Prijavi se i uključi

Na gornjim linkovima možete videti detalje o svakom od kurseva kao i najavljene termine, a ukoliko želite da se prijavite na obaveštenja mejlom o svakom narednom najavljenom programu, unesite svoju mejl adresu u formu ispod.

Ukoliko, pak, imate neke svoje programe približavanja tehnologije deci, javite nam se na [email protected] da ga uključimo u projekat.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 18. Jul, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Dragana Zrnzević

ponedeljak, 22. Avgust, 2016.

Dobar dan, da li ćete organizovati kurseve web dizajna ili radionice za 50+?

Zoja Stojković

petak, 19. Avgust, 2016.

Zdravo Vukane, Danas smo primili Vašu prijavu i dobićete mail obaveštenja u toku dana, s obzirom da jednom dnevno pravimo presek prijava. Hvala na prijavi, razumevanju i nadam se da se družimo uskoro! :)

Vukan

petak, 19. Avgust, 2016.

Prijavio sam sina na 'scratch' i nikakav odgovor (potvrda)? Nikakav nacin da proverim da li je prijava prihvacena, odbijena ?

Dragana

sreda, 17. Avgust, 2016.

Zdravo, da li postoji mogućnost organizovanja ovakvih kurseva i u unutrašnjosti mpr u Čačku?

Zoja Stojković

utorak, 16. Avgust, 2016.

Zdravo Nikola, Trenutno nema mogućnosti za livestream jer se na radinocama radi na Raspeberry Pi-u, pa ne bi mnogo značio live stream jer nije klasično predavanje već se programiraju određeni delovi robota koji se pokreću na kraju radionice.

Nikola

ponedeljak, 15. Avgust, 2016.

Da li ima mogucnost live streama, za decu iz unutrasnjosti koji ma je problematicno da dodju ovde? (ako koncepcija radionica dozvoljava)

Vladimir

ponedeljak, 8. Avgust, 2016.

I mene interesuje šta bi moglo za decu koja kreću u 1.razred?

Mario

ponedeljak, 18. Jul, 2016.

Imal za decu koja sad krecu u 1. razred?