Od 23. jula do 31. avgusta realizovaćemo Leto dečjih programa — 25 radionica programiranja za različite uzraste klinaca i klinki, u Startit Centrima u Beogradu i Inđiji.

Učešće na ovim radionicama će za decu biti besplatno, projekat će se finansirati iz naše Kickstarter kampanje i realizuje se zahvaljujući podršci partnera Startit Centra i partnera u nastavi.

Više od igre

Pošto su deca naša budućnost, a jasno je i da tehnologija oblikuje budućnost svakodnevnog života i rada, odlučili smo da tokom leta organizujemo programe na kojima će klinci i klinke napraviti svoje prve programe, i približiti se izazovima i zabavi kreiranja sa tehnologijom.

Sve radionice su koncipirane tako da su deci zabavne — ili pravimo igrice ili upravljamo robotima, i kroz igru lakše savladavamo složene načine razmišljanja i stvaranja. Ujedno, radionice nisu zabavišta “našminkana” učenjem, već pre obrnuto — želimo da sa klincima i klinkama stvarno zagrebemo površinu ovih veština.

Evo i programa koje smo pripremili:

Ispod možete videti detaljnije informacije za svaki program kao i formulare za prijavu.

Prijavi se i uključi

Na gornjim linkovima možete videti detalje o svakom od kurseva kao i najavljene termine, a ukoliko želite da se prijavite na obaveštenja mejlom o svakom narednom najavljenom programu, unesite svoju mejl adresu u formu ispod.

Ukoliko, pak, imate neke svoje programe približavanja tehnologije deci, javite nam se na [email protected] da ga uključimo u projekat.